Ainekset
pohja
200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
½ puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2-3 dl vehnäjauhoja
täyte
2 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
kanelitanko
2-3 omenaa (n. 500g)
Aloita valmistamalla täyte. Kiehauta vesi, sokeri, kanelitanko, sitruunan kuoriraaste ja -mehu kattilassa.
Kuori ja pilko omenat (ja poista siemenkodat). Keitä ne melkein pehmeiksi liemessä. Jäähdytä liemi ja valuta liemi pois.
Sekoita rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi säkövatkaimella tai käsin. Lisää munat yksitellen, sitruunan kuoret ja jauhot joukkoon.
Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisijalta n. 22-25cm).
Laita hyvin valutetut omenat taikinan pinnalle ja kaada lopputaikina päälle.
Paista kakkua uunin ritilällä uunin alaosassa 175 asteessa n. tunnin.
Jäähdytä kakku ennen vuoan irroittamista. Kakkua ei tarvitse kumota. Voit hunnuttaa kakun tomusokerilla.
Vinkki
- Omenat voi korvata myös tölkillisellä (n. 400g) päärynällä, persikalla tai aprikoosilla.
Laitoin kakun päälle tomusokeria ja marianne rouhetta |
Nauti kakku kermavaahdon ja toffee kastikkeen kanssa!:) |
Tein myös kevyen jäätelö jälkkärin.
Ainekset
1 banaani
viinirypäleitä
vanilija jäätelöä
mansikka jäätelöä
marianne rouhetta
toffee kastiketta
kermavaahtoa
(määriä en osaa laittaa :D)
Laita lasin pohjalle vähän kerma vaahtoa. Pilko banaani pieniksi kuutikoiksi ja laita kermavaahdon päälle. Pilko 2-4 viinirypälettä jokaiseen lasiin.
Laita vanilija jäätelöpallo hedelmien päälle. Tee pieni mansikka jäätelä pallo vanilijan päälle. Laita toffee kastiketta ja marianne rouhetta koristeeksi.
Ei kovin hieno:D (+ liian iso lasi) |
Mikään taiteilija en ole noita annoksia tekemään :D Ja sen huomaa, mutta maku on tärkein ;)
http://bombombangg.blogspot.com/p/bannerit.html
VastaaPoistaSieltä löydät bannerin se ei ole mikään taidon näyte mutta jos kelpaa niin ole hyvä:)