keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Hopsanssaa ja turvallaan

Kävin eilen, tiistaina siis, ratsastamassa Kanelilla.

Onneksi minulla oli kamera mukana kun lähdin hakemaan tyttöstä tarhasta. Siellä se pallero oli, korvat hörössä tutkaili tulijoita ja tuli vastaan. Ihana poni :)
 


Pallukka:)

Silmät pyöreinä''pitäskö mun lähtee töihin''O__o





   Hoideltiin kaverini kanssa Kaneia,varustettiin ja lähdettiin kentälle. Kenttä olikin sitten aivan kamalassa kunnossa. Pakkasella kentällä pystyi kyllä menemään kaikki askellajit hyvin, mutta nyt oli oli ollut plussan puolella, kenttä oli kuoppinen,möykkyinen sohjo, siinähän sitten yrität ratsastaa! Poni meinasi kompuroida jo käynnissä. Päädyttiin sitten, että mennään ratsastamaan kentän viereen, pienelle auratulle pläntille, odottamaan maneesiin pääsyä.

   Koitettiin tehdä väistöjä. Välillä onnistui, välillä mentiin pää rullalla suoraan. Mutta lopulta onnistui hyvin, ja jätettiin väistäminen siihen. En viitsinyt siinä paljoa ravailla, kuitenkin talli lähellä ja Kanelin vaihti kiihtyi puolella talliin päin :D

 Sitten päästin vihdoin maneesiin. Minun piti olla tunnilla vain puolituntia, mutta jäinkin tunniksi.
    Kaneli oli ihan villinä kun maneesissa oli hevosia! Aloitettiin tekemällä siksak väistöjä pitkillä sivuilla, eli siis väistettiin pois uralta ja takaisin uralle. Aluksi väistöt ei onnistuneet, mutta lähtivät sitten sujumaan vähän paremmin.

   Väistöjen jälkeen lähdettiin tekemään harjoitusravissa kolmikaarista kiemurauraa, ja suoralle tuli koottua ravia pätkä. Ravi hommeli onnistui, joskin se pomppiminen siellä oli vähän tuskallista välillä :D Käveltiin sitten hetki, ja sen jälkeen mentiin laukassa samaa, tai no melkein samaa, laukattiin ensimmäinen kaari,seuraava kaari ravissa ja viimeinen kaari laukassa.  Laukka onnistui hyvin, ilman pukkeja, ilman lähtöjä, ilman hölmöilyä! Hyvä Kaneli!:)

    Sen jälkeen tehtii laukka tehtävää. Nostettiin päädystä laukka, laukattiin pitkän sivun puoleen väliin, siirrettiin raviin, ravattiin toisen pitkän sivun puoleen väliin, nostettiin laukka ja tehtiin keskiympyrä laukassa, uralla siirrettiin raviin ja taas päädytä laukka ja niin edelleen.

  Tehtävä onnistui alkuksi todella hyvin, Kaneli kesti ympärillä pyörivät hevoset, ja laukkasi nätisti. Tässä vaiheessa pystyin olemaan ponista todella ylpeä, niin nätisti se meni. Mutta onnistumista seuraa epäonni. Eli loppuun asti ei sujut ihan niin hyvin. Kuten otsikkokin kertoo, turvalleen mentiin. :(  Nostin päädystä laukan ja Kaneli lähti kuin tykin suusta. Sen tunsi (ja kuulemma näkikin) että nyt lähti poni. Kaneli veti pään alas, yrittäen pukittaa, mutta tais vaihti olla niin kova, että ei pystynyt pukittamaan.  Koitin sitten kääntää ponia, että jos vaihti olisi hidastunut, vielä mitä, vauhti lisääntyi, ja poni ei todellakaan kääntynyt sinne minne halusin, sinkosi vain keskelle maneesia. Ajattelin vain että voin ***** maa lähestyy ja tiesin luulin pudonneeni :D Mutta maneesin hiekalla maatessani tajusin etten lentänytkään maahan yksi, poni makasi vieressäni. Jalustin hihna oli kiestynyt kahdesti jalkani ympärille ja kenkä oli juuttunut kiinni jalustimeen. Onneksi ratsastuksen opettajani sattui olemaan ihan siinä vieressä, joten sai ponin kiinni ennenkö kerkesi nousta ylös ja lähteä, sekä pystyi auttamaan minut irti.

   Ei siinä muuta kun takaisin selkään ja tuntia jatkamaan. Muutama laukan nosto vielä ja sitten käveltiin. Luulin selvinneeni säikähdyksellä tuosta, muta kuinkans kävikään...



Tilsat pois!:)






 Kaneli oli ihan hiekassa, ja oli kuulemma mennyt ihan ympäri. Poni parka :( Kuvia ei kaatumisesta valitettavasti ole. Satula,suitset (myös kuolaimet) olivat ihan hiekassa, huopa ja poni (ja tietysti myös minä) oli ihan hiekassa.:D

 Eilen ei sattunut yhtään mihinkään, paitsi ihan vähän nilkkaan ja harjoitusravissa pomppiminen vähän selkään. Nyt on vähän eri fiilis, sängystä ei meinannut päästä ylös (istumaan), saati sitten seisomaan. Kävely oli todella hankalaa, ja nilkka piti lauttaa pakettiin. Myös yläselkä oli toodella kipeä! Maitopurkkikin pitää nostaa kaksin käsin, yhdellä kädellä ei noussut, sen verran teki kipeää. Mutta toivotaan, että menee nopeasti ohi. Huomenna olisi estetunti, vosi mennä ainakin nilkkakipu pois että pääsisi kevyeseen istuntaan. Ja olisihan se ohan kiva että pystyisi nostamaan käsiä ylös (että saisi satulan ja suitset, ja tietysti harjattua),kääntämään päätä ja pidättämään hevosta. Eli toisin sanottuna, toivon paranevani torstaihin menessä! katsotaan kuinka käy.

Puspus:3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti