maanantai 10. kesäkuuta 2013

♥Vanhamäen tallin leiri!♥

Lähdettiin maanantaina (3.6) ajamaan Suonenjoelle, Vanahmäen tallille.

 Kun oltiin majoituttu,syöty ja jaettu hoitsut lähdettiin ratsastamaan. Toivoin ekalle tunnille Miiraa,Omppua (hoitsuni) ja Puttea. Menin Putella.

   Putte oli todella kiva ratsastaa. Hirmu herkkä ja reipas. Tehtiin tunnilla kaikkia perus juttuja, paljon siirtymisiä, temmon lisäyksiä yms. Putte oli todella kiva ja tykkäsin siitä paljon.  Välillä mentiin ihan muodossakin:) Jaana, ratsastuksen ope, sanoi että meillä meni Puten kanssa tosi hyvin.
Tälläisiä kuvia tulee, kun ottaa maneesissa kuvia väärällä putkella ja asetukset missä sattuu...




Iltapäivän puomi tunnin menin Sissillä. Sissi oli aika samanlainen kuin Cora. Vauhtia oli vaikka muille jakaa. Sissillä oli nuorempana kisattu 120cm ja sen huomasi.Mentiin yksinkertaista tehtävää, laukka puomeja pitkällä sivullaja päätyyn laukka ympyrä. Jouduin pidättämään sitä kokoajan. Se oli reippaampi kuin Cora. Kun sitä yritti hidastaa se vain nostin pään ylös ja alkoi loikkia. Laukka ympyrät olivat aivan kamalia, en tiedä mitä hyppypomppuloikkia se niillä teki, mutta nätisti se ei laukannut.

 Meillä ei sujunut mikään ja tultiin niitä puomeja vielä silloinkin kun muut meni loppuraveja. Sissi vain vei minua ja minä yritin pidättää sitä. Ja sitten piti tulla kevyessä istunnassa ja pidättää ja pitää kädet alhaalla ja vaikka mitä, mihin en yksinkertaisesti vain Sissillä kyennyt. Tunti meni siis todella huonosti.
Sissi kisoissa.


 Tuntien jälkeen mentiin taas syömään. Olin Reetan kanssa kokoajan, koska tunnettiin viime leiriltä. Tutustuttiin yhteen Riikkaan ja oltiin loppu päivä kolmestaan.

 Nukuttiin ensimmäinen yö kolmestaan (minä,Riikka ja Reetta) samassa sängyssä ja siinä oli hiukan ahdasta. Valvottiin johonkin kahtee yöllä. Kikatettiin ja valvotettiin kaikkia muitakin..Hups.

 Tiistaina menin ekan tunnin Pippurilla. Meillä oli siis leikki tunti ja mentiin ilman satuloita.  Pipa oli Kaneliakin pienempi otus!

 Alkuverkassa leikimme hippaa. Ei tosin ihan tavallista hippaa, siinä otettiin kiinni menemällä viereen niin että hevosen päät ja hännät ovat samalla kohdalla, suunnilleen samalla, eihän 90cm Pipalla ja 180cm Rontilla voi olla pää ja häntä samalla kohdalla, hehheh.

 Sitten leikittiin  tolppaleikkiä. Eli kierretään tolppia ympäri ja sitten kun musiikki loppuu pitää mennä jonkun tolpan luo ja se kelle ei riitä tolppaa tippuu pelistä pois. Ja me voitettiin se Pipan kanssa!!:) Jee!

 Vaihdettiin Reetan kanssa niin, että minä menin Penalla ja Reetta meni Pipalla.

 Leikittiin myös kirjain peliä. Eli sanottiin joku sana ja piti mennä sen kirjaiamen luokse jolla sana alkoi. Esim. jos sanottiin suklaa niin piti mennä s kirjaimelle. Penan kanssa oli kiva laukkailla pitkin maneesia kun sillä oli niin tasainen selkä ja ihana laukka.

 Loppuverkassa oltiin taas hippaa.



 Iltapäivän estetunnin menin Putella. Hypättiin samaa kujaa kuin mitä irtohypytettiin.

 Putte oli todella reipas ja innotui esteillä. Silti pysyi käsissä ja kuunteli pidätteitäkin. Tunti meni hyvin, yhtäkään kieltoa tai pudotusta ei tullut. Välillä minulla oli vähän ongelmaa lähteä hyppyyn mukaan, mutta sain sitten korjattua sitä. Hypättiin n. 80cm.


Keskiviikkona oli aamulla maastotunti ja kahluutus maaston yhteydessä. Menin Lissulla. Minulle iski kumminkin kauhea migreeni ennen tuntia joten en lähtenyt ratsastamaan. Nukuin vain leiri kämpillä kun muut maastoilivat :( Iltapäivän tunti jäi myös välistä. Senkin olisin mennyt Lissulla. Harmittaa hirveesti kun jäi maasto ja maastoesteet välistä :( Oksensin keskiviikkona kaksi kertaa, joten ihan hyvä etten ratsastanut.

 Torstaina menin aamun koulutnnin Putella. Harjoiteltiin kisoja varten kouluratoja. Menin c-merkin radan. Rata meni hyvin ja ihme kyllä, muistin sne kokonaan. Jotkut tiet olivat liian pieniä ja huolimattomia, mutta muuten hyvä rata.

 Iltapäivän estetunnin menin myös Putella. Se oli myös kilpailu harjoitus tyyppinen tunti. Hypättiin kisojen perusrataa. Putte meni taas todella hyvin ja olen tyytyväinen tähänkin tuntiin.





Illalla käytiin vielä rannassa saunomassa, uimassa ja paistettiin (ja syötiin) lettuja.

 Perjantaina  oli kisat. Menin Empulla (vaikken ollut mennyt sillä kertaakaan enkä toivonut sitä) koulukisat.

 Emppu oli verkassa mukava. Liikkui omalla moottorilla, oli herkkä ja teki kaiken mitä pyysin. Päätä se vain välillä viskeli, muuten meni tosi kivasti.

 Radalla Emppu oli todella kiva. Aivan ihana. Meni todella kiltisti ja ihanasti jajaja kaikkea:D Olin aivan järkyttynyt kun saatiin 67.22%!!! Olin tavattoman iloinen ja yllättnyt! Pisteitä saatiin 121/180. Koulurata meni siis todella hyvin!
Miksi minun ponini menee kouluradalla näin?


En jaksanut rajata vaikka olisi pitänyt...

 Menin 70cm Putella. Esteetkin meni todella hyvin. Laukatkin vaihtui oikeiksi joka hypyssä!:) Nollat tuli perusradalta ja toisesta vaiheesta, ja toisen vaiheen aika oli 24.97. Mielestäni kisat menivät todella hyvin!


1. este

2. etse

5 b. este (joka oli myös 9 b)

6. este (joka oli myös 10)


7. este

12. este

Just rajautuu kaviot pois:D


 En enää muista missä järjestyksessä teoriat meni, mutta teoriassa meillö oli poniagilityä, juoksutusta ja irtohypytystä.

Poniagility
Pippuri, Pipa

Roope

Åke


Åke
Aluksi kaikki meni hyvin, mutta sitten Roope kohtasi kamalan vesimaton. Leiriläinen ei saanut sitä siitä yli ja leiriavustat ottivat Roopen. Lopulta se johti sitten tähän. Onneksi poni oli jo avustajilla... Tämän jälkeen Roope kyllä meni kiltisti.

Tarmon,Mamman ja Leksan irtohypytys.

Tarmo

Täältä minä tulen!

Mamma

Mamma taisi luulla estettä vähän isommaksi...:D

Leksa

Leksa


Juoksutuksesta ei ole kuvia. Juoksutimme Tarmoa.

9 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi sulla!
    Mä oon menossa ens viikolla vanhiksen kenttikselle ja mietin että voisitko sä kertoa muutaman jutun vanhamäestä? :) Millaset majoitustilat teillä oli + kuinka monta henkeä per huone? Kuinka monta leiriläistä leirillä oli ja kuinka isot olivat ratsastusryhmät? Oliko maastoesteet kivoja/hienoja/hauskoja? :)

    Oon tosi kiitollinen jos viittit vastata ees yhteen kysymykseen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:)
      Majoitustiloissa oli kaksi suihkua,sauna,kaksi vessaa,keittiö ja kaksi huonetta joissa on molemmissa tavallisia ja kerrossänkyjä (siellä siis nukutaa...:D) Leirillä mietä oli 12 ja ryhmät oli 6 ja 6. Maasto eteet olivat kivoja ja hienoja (ne oli ihan oiketa maasto estitä, baketti,hauta,sianselkä,trakehner yms.).

      Poista
  2. mä olin vanhiksen 6 leirillä ja oli aivan sairaan kivaa leirihoitsuna mulla oli Liinu joka oli ollut koko kesän laitsalla keväksen ontumisen takia ja menin sillä ensimmäisen päivän tokan tunnin ja tietenkin menin sitte viel tippumaan... :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhamäellä on iha parhaat leirit!♥ Voi ei, toivottavasti ei sattunu! :D

      Poista
  3. satuin näkee sen sun tippumisen:/

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Oon ollu vanhiksen leireillä 2 kertaa ja siellä on aina tosi mukavaa❤

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Haluaisin tietää kuinka pitkä olit tolloin. En siis etsi mitään yksityisiä tietoa mutta olen menossa vanhikselle
    ja haluisin tietää oonko liian pitkä menee pippurilla

    VastaaPoista