torstai 27. kesäkuuta 2013

Harjoitusravia!

Minulla on ollut Frejan kanssa hirveänä ongelmana harjoitusravi. Nytpä päätin sitten jumputtaa ihan kunnolla sitä harjoitusravia :D

 Freja taisi olla hiukan helteen nuuduttama, sillä se oli kokoajan paaljon rauhallisempi kuin yleensä, mikä oli kylläkin vain hyvä asia sillä yleensä se ei malta keskittyä yhtään , vaan juoksee kokoajan apuja karkuun.

   Aloitin taivuttelemalla Frejaa käynnissä ja kevyessä ravissa molempiin suuntiin. asempaan kierrokseen Freja taipui paljon paremmin kuin oikeaan, joten taivuttelin sitä enemmän oikealle. Tein myös pysähdyksiä ja peruutuksia. Pysähdyksissä Freja ei malttanut oikein seisoa paikallaan, vaan lähti peruuttamaan. Peruutuksissa se oli todella hanakla saada menemään edes kahta askelta suoraan... Tein myös muutaman väistön. Ne menivät paljon paremmin kuin viimeksi, nyt Freja väisti ihan oikeasti ja malttoi keskittyä siihen.

 Jatkoin taivutteluja harjoitusravissa. Freja lähti heti kiihdyttämään ravia ja kesti  aika kauan että sain sen taas rauhalliseksi ja hyvin avuille. Nyt kun Freja ravasi paljon rauhallisemmin oli ravissa paljon helpompi istua kuin viimeksi, jolloin pompin kyydissä kuin tennis pallo :D Huomasin että mun kädet (varsinkin ulkokäsi) heiluu ihna hirveesti tossa harjoitusravissa. Tähän täytyy kyllä kiinnittää huomiota, etten revi koko aikaa heppa parkaa suusta :( Ravissa Freja nyki paljon päätä alas.

 Nostin molempiin suuntiin laukkaa. Nostot olivat taas jotain todella järkyttävää. Freja lähti vain kiito raviin eikä kuunnellut pidätteitä. Päädyin sitten nostamaan laukan käynnistä, jollon nostot olivat laukan nostoja eikä kiitoravia. Freja tarjosi kokoajan vasenta laukkaa, mutta kyllä se oikea laukkakin sieltä nousi :) En viitsinyt hirveästi laukata, kun oli yli 25 astetta lämmintä ja Freja oli ihan hikimärkä...

 Laukan jälkeenn menin vielä ilman jalustimia ravia. Se onnistui ihan hyvin, siellä oli välillä melekin helppo istua. Freja myötäsi taas monta keraa ympyrällä, jes! Kerran meinasin tippua kun Freja lähti kiihdyttämään ravia, mun jalat lenti sivuille ja minä kaaduin kaulalle... Freja otti onneksi käynnin niin pääsin takasiin istumaan ja jatkamaan ravia.

 Kävin vielä maastossa kävelemässä ja sitten tulin kentälle ja talutin vielä loppukäyntejä.

 Ratsastuksen jälkeen pesin Frejan. Onhan se hyvä pestä hiet pois, mutta silti ei olisi ehkä tarvinnut koko ponia kastella, sillä se meni tietysti heti ensimmäisenä piehtaroimaan... On aika puhtaana poni odottamassa seuraavaa ratsastajaa. Laitoin Frejalle hirveästi hyttysmyrkkyä ja raivokkaassa paarman tappamin operaatiossa onnistuin rikkomaan siitä pullosta sen klipsuttimen pitä puristamlla sieltä tulee sitä suihketta... Ehkä sen saa vielä toimimaan...? Vein Frejan tarhaan ja roudasin vielä hirveän määrän vettä tarhaan. Freja ei suostunut tallin pihassa juomaan kuin ihan vähän, mutta tarhassa joi heti puolet siitä vesi astiasta, eikun lisää vettä hakemaan tallista.



Korvat piilossa harjan takana:D



Tästä videosta tuli nyt aika pitkä, mutta toivottavasti joku jaksaa katsoa sen loppuun asti:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti