sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Ilman satulaa Kanelilla, estetunti Coralla,koulua Tanjalla, Freijan koe ratsastus ja hömpöttely Feksulla

Postaan nyt pikaisesti viime päivien ratsastelusita, kuten pitkä otsikko kertookin. Otsikoksi olisi ehkä voinut laittaa esim. viime päivien ratsastelut yms...

 Tiistaina menin Kanelilla ilman satulaa.  Kaneli oli todella herkkä heti alusta asti. Tein sen kanssa ravi-seis-ravi siirtymisiä, ravi voltteja ja kolmi kaarista kiemurauraa. Ne meni hyvin. Toiseen suntaan menin toisen sivun ravi-seis-ravi siirtymisiä ja tein voltteja ja toisella sivulla tein loivan kiemura uran ja sen 'sisään' voltin.
  Alku meni hyvin, mutta sitten alkoi se testaus ''onko pakko''. Ilman satulaa kun menin, ei tarvinnut isoa pukkia tehdä kun jo tipuin. Ensimmäisen pukin jälkeen kellahdin maahan ja olin aivan ihmeissäni, että mitä tapahtui. Sain pidettyä ohjista kiinni joten Kaneli ei päässyt karkuun.  Toisella kerralla tipuin vasta toisella tai kolmannella pukilla. Taas Kanelin eteen ihan häkeltyneenä. Ja poni vaan seisoo kuin mikäkin enkeli poni ja katsoo korvat hörössä että mitä sä nyt siellä maassa teet.

 Nostin molempiin suuntiin laukat ja olin varautunut lentelemään sieltä alas, tai ainakin varauduin isoihin pukkeihin, mutta poni laukkasi kuin enkeli. Täh? Menin Kanelilla ilman satulaa ja se ei pukitellut!? Laukka meni nätisti, ilman rikkomisia raville, kiihdyttelyjä, pukkeja tai sinkoiluja. JES!:) Jäi tosi hyvä fiilis Kanelista! Se oli juuri se iihana Kaneli, välillä meni tosi nätisti, välillä oli laiska, välillä kiihdytteli, pukitteli ja teki kaikkea mitä se on joskus tehnyt. Nyt se (voiko näin sanoa?) näytti kaikki puolensa yhdellä kertaa!

 Kuvia ei valitettavasti taaskaan ole :(
Viime syksy. Minä,Kanli ja siskoni :D



Torstaina menin este tunnilla Coralla. Alku tunnista Cora oli laiska, eikä taipunut ollenkaan. Mutta sitten kun laukkaa nostettiin niin vaihtia yllättäen löytyikin...

Hypätiin verkka esteenä pientä ristikkoa jonka jälkeen piti (ennen uraa) pysähtyä. Pysähtyminen esteen jälkeen tuotti hieman ongelmia meille. Lopulta onnistuttiin siinä ihan hyvin, mutta ei ihan joka kerta...

 Välillä Coran kanssa tuli hirveitä ongelmia kun käveltiin pitkin ohjin ja se olisi halunnut mennä eri suuntaan kun minä halusin, niin se pysähtyi. Yritin pyytää sitä eteen ja kääntää, neiti protestoi sitä peruuttamalla ja hyppäämällä pienesti pystyyn, perus Cora.

 Esteille sitä vauhtiayllättäen löytyikin. Radan eka tultiin aina vähän rauhallisemmin mutta sitten se vauhti lähti lisääntymään... Välillä hypyt olivat aivan kamalia, mutta pääosin tasaisia, kuten yleensä.




Verkka este, jonka jälkeen piti pysähtyä.


Aina ei voi olla hyvä istunta... Joskus kyllä voisi olla




 Perjantaina menin koulutunnilla Tanjalla.

 Mentiin kolmikaarista kiemura uraa. Tehtiin aina ensimmäiseen ja viimeiseen kaareen voltit. Ensin mentiin ravissa ja sitten otetiin laukka mukaan. Tanja on välillä vähän hankala nostamaan laukkaa, mutta yleensä nostaa paaaljon paremmin kuin mitä tällä kertaa. En ole hirveän tyytyväinen tähän tuntiin, mutta aina ei voi onnistua. Vähänhän se lohduttaa että Tanja on oikeasti aika hankala saada laukkaamaa.
Viime kesä. En mene itse tässä.

Viime kesä

En oo varma onko tää oikeesti Tanja, kun tuolla tallilla on niin paljon näitä mustia friisiläisiä, mutta Tanskelle näyttää.

Tänään, eli sunnuntaina käytiin äitin ja siskon kanssa koe ratsatamassa yhtä tinker tamma Freijaa. Ja Freijastahan tuli meidän vuokra heppa :)

 Freija oli hoitaessa todella utelias, ja tunki turpaa syliin. Kiltisti seisoi paikallaan kaikissa hoito toimenpiteissä, kiltti heppa. Selvitettävää harjaa ja varsinkin häntää siltä löytyy, eli sen puunamiseen taitaa jokunen aika minulla vierähtää ;)

 Ratsastaessa Freija oli todella kiltti ja yrittelijäs, mutta hirveän reipas hösöttäjä. Ei välttämättä hirveän hyvä yhdistemä kun satulan alla ja päällä on hösöttäjä, mutta ihan hyvin se koe ratsastus meni. Tein  siirtymisiä ja voltteja paljon. Freijaa joutui pidättämään melkein kokoajan, mutta se meni silti aika lujaa. Laukka oli isoa ja energistä, mutta sillä sai silti tehtyä hyvin voltteja laukassakin.

 Freija oli ihan hikimärkä ratsastuksen jälkeen, vaikka ei menty edes kauaa, eikä rankasti, joten pistetään hiki helteen ja yli rieppauden piikkiin.

 Freija ehti olla ehkä 10minuuttia tarhassa kun se jo sukelsi lankojen ali vapauteen, sulhasensa Feksun luo. Nimen omaan sukelsi lankojen ali, hajoittamatta lankoja. Freijan omistaja sanoi, että se karkailee aika usein. Tiedä sitä mistä sitä joutuu sitten pyydystelemää.:D

 Tässä muutama kuva siitä kun meni sillä joskus talvella.
Ravia löytyy





Freija on meillä vuokra hevosen vain heinäkuuhun asti, sitten se lähtee tuolta tallilta pois :(

 Kun olin laittanut Freija  pois Rebekka sanoi että saan ratsastaa Feksulla jos haluan. Tietysti halusin, onhan Feksu niin ihana :3

 Tein Feksun kanssa ravi-seis-ravi siirtymisi ja yllätyin miten hyvin se ne teki. Pysähdys oli nopea, muttei silti töksähtävä, vaan jotenkin sulava :D Tuntui että se pysähtyi hyvin jalta alle ja lähti siitä hyvin raviin. Ravi volteilla se alkoi aina rikkoa töltille, joten volteista piti tehdä aika isoja ja piti pyytää vähän eteen. Nostin muutaman kerran käynnistä laukan molempiinn suuntiin ja laukkasin pitkän sivun ja tein päätyyn voltin, sitten ravasin toiseen päätyyn, tein ravissa voltin ja nostin laukan jne. Yllätyin miten kiltti ja fiksu se oli :D

 Ratsastuken jälkeen pesin sitä vähän  sienellä, vaikkei se ollut kovin hikinen edes ja laitoin hyttys myrkkyä. Sitten vein sen pihattoon ja kannoin selkävääränä kolme sangollista vettä pihattoon. Puh.




Ajattelin tehdä pika postauksen, mutta ei tämä ihan niin pikanein ollutkaan. Melkein tunnin tätä tein, en ole ikinä väkertänyt yhtä postausta niin pitkään :D

Vielä muutama kuva uusimmista ostoksistani :)
Rakastuin näihin kenkiin jo joskus  jokin aika sitten, mutta nyt vasta ostin ne Seppälästä.

Täyttä rakkautta. Pehmoiset, söpötöt, ihanat,lämpimät nilkka sukat:3 Ja vielä turkoosit. Nämäkin Seppälästä.

t
Tää paita näyttää kuvassa tyhmälle, on oikeasti paljon kivemman näköinen. KappHallista ostin kauhan haaveilemani kauluspiadan, vihdoin.
Nyt olen ihan loma fiiliksissä!<3 Huomenna alkaa leiri, siitä tulee sitten sunnutaina postausta!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti