torstai 20. kesäkuuta 2013

Ajamassa Kanelilla

Kävin tiistaina ajamassa Kanelilla. Kaneli kyllä sen homman osaa, entinen ravi poni kun on, mutta minä olenkin vähän tampio näiden ajo juttujen kanssa:D

  Kun hain Kanelin tarhasta se oli aivan harmaa! Se oli kai piehtaroinut kurassa ja seisonut päivän auringossa ja kuva oli mukavasti kuivunut sen karvaan.  Onneksi se kuiva kuva oli ihan helppo harjata irti ;)
Puhdas pieni poni:) Toinen puoli oli ihan samanlanen


Viime ajokerrasta on kulunut kaksi tai kolme vuotta, joten hetki piti paulautella mieleen että mitenkäs nämä silat nyt laitetaankaan ja mihinkähän ne kärrit tulee kiinni :D. Onneksi silat oli pikalukolliset, se helpotti aika paljon varustamista.

Lähdettiin kävelemään hiekka tietä eteenpäin. Kaneli käveli rauhassa, ei kyttäillyt mitään eikä yrittänyt syödä, vaikka tien reunoilla olikin paljon kukkia ja ruohoa. Raukka meinasi hyytyä ylämäkeen, se joutui oikeasti vetämään siinä. Ensimmäinen ravi pätkä meni todella hyvin, Kaneli ravasi reippaasti,hyvin kuulolla ja hiljensi käyntiin pienistä pidätteistä.

 Käveltiin taas pitkä pätkä ja välillä oli kärryn renkaat vähällä mennä ojaan...Ohjaus vähän hakusessa. Seuraavaan ravi pätkään Kanelia piti pyytää hirveästi eteen ennenkö se siiryi raviin ja ravia joutui yllä pitämään kokoajan.

 Käännyttiin siltä hiekka tieltä toiselle, pienemmälle hiekka tielle toiveena ettei sillä menisi autoja. Noh, yksi auto sitten tuli vatsaan, onneksi siinä alku pätkässä ennenkö tie lähti kapenemaan koska siellä ei oleisi päässyt ohi. Auton tullessa ohjasin Kanelin niin ojaan kun vain uskalsin mennä ja auto meni toiselta puolelta ihan tien reinaa ja mahtui juuri ja juuri ohi, onneksi Kaneli ei sanonut autoista mitään :).

 Jatkettiin sitä tietä eteenpäin ravissa. Ravattiin koko tie kunnes siellä tien päässä tuli ongelma. Siinä oli pieni kääntö paikka, mutta siihen oli parkkeerattu kaksi autoa, joten kärrien kanssa ei todellakaan mahtunut siinä kääntymään.  Tehtiin sitten niin että minä käänsin (taluttaen) Kanelin ja äiti käänsi kärrit. Mentiin se tie toiseen suntaan myös ravissa, sitten otettiin käytntiin ja käveltiin tallin pihaan. Vähän pelkäsin että Kaneli ottaa jonku syöksy käännöksen tallin pihaan, mutta onneksi se meni todelle nätisti senkin :)

 Kaneli on kyllä tosi paljon fiksumpi ajaessa kuin ratsastaessa.

Tallin pihassa, lähdössä.



Erittäin reipas ravi! Kuski pyytää eteen, mutta poni vaan löntystelee:D

''Eij jaksa enäää...''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti