keskiviikko 7. elokuuta 2013

Tallipäivä

Eilen lähdettiin kaverini Reetan kanssa (joka oli meillä lauantaista keskiviikkoon) 12 aikaan linkillä tallille. Minulla oli tunti neljältä ja ajettiin Kaneli ennen sitä.

 Kaneli oli ajaessa mukavan reipas, eikä sitä tarvinnut pyytää lopussa juuri yhtään eteen kun se ampaisi vauhtiin kuin raketti :) Reippaudesta huolimatta Kaneli oli aika ärsyttävä ajaa. Se mutkitteli kokoajan ja meni ojaankin muutaman kerran... Vadelma pensastakin piti kytätä ja hypätä sivuun, eihän sitä voi koskaan tietää, vaikka sieltä hyppäisi mörkö! Pästeltiin vähän Kanelin kanssa ja neiti meni korvat tötteröllä ihan innoissaan, eikä rikkonut laukalle kuin kerran, vaikka yleensä onkin aika laukkaherkkä.
Kaneli sai just päiväheinät kun tultiin tallille, joten jouduttiin odottamaan että se syö.

Kaneli oli saanut uuden vielotin riimun!:)


Videolta kaapattu, siksi näin huono laatu


 Tallissa pestiin Kaneli ja se tuli todellakin tarpeeseen, sillä siitä valui ihan ruskeaa vettä joka paikasta. Pesun jälkeen mentiin pihalle venyttelemään Kanelia vähän. Siinä sainkin sitten idean mennä maneesiin kokeilemaan seuraisiko Kaneli minua jos se on irti. Olin ihan todella yllättynyt, sillä Kaneli seurasi! Kääntyi kiltisti perässä, pysähtyi ja vähän reipasti käyntiä, vaikka raviin ei viitsinytkään siirtyä. Hetken kuluttua Kanelilla sitten napsahti päässä (kai se tajusi olevansa vapaa?) ja se lähti vetämään kiitolaukkaa ympäri maneesia, suunnilleen neljä kierrosta Kaneli veteli molempiin suuntiin, kunnes pysähtyi ovelle ja antautui kiinni. Käveletiin vielä, että Kanelin hengitys tasaantui ja vietiin se sitten takaisin tarhaan.


 Tunnilla menin Muusalla. Muusa oli paljon reippaampi kuin yleensä ja siksi myös miellyttävämpi ratsastaa. Ei tehty mitään kovin ihmeellistä, alkuverkan jälkeen laukattiin uralla niin että kulmiin piti ottaa ravi ja suoralle uusi nosto jne. Toiseen suntaan tehtiin melkein samaa, mutta toisin päin eli laukattiin kulmat ja ravattiin suorat. Muusan ravi oli ihana ja helppo istua, se meni todella nätisti ja nosti laukat todella hyvin (ainakin yleensä).
Olin todellä tyytyväinen Muusaan :)



Jalat ja raippa seikkailemassa...

Kun kenttä pölisee ja hiekkä lentää silmiin, voi aina lauttaa silmät kiinni:)


Joo, kyllä mun jalka on tosi kivasti...
Nämä kuvat on viime kesältä, mutta laitan ne kuitenki koska muusa on niin söpö niissä ;)


ilme:D

Nyt oli taas viikon postaustauko, mutta yritän ehtiä postaamaan useammin!

2 kommenttia: