torstai 23. toukokuuta 2013

Estekisat Coralla!

 Eilen illalla oli kisat. Aluksi piti mennä Kanelilla pieni ristikko luokka, mutta sitä luokkaa ei tullut kun siihen ei tullut ketään muuta. :( Eli menin vain Coralla.

 Taluttelin Coraa ennen verkkaa siinä pihalla missä oli kymmenen koppia ja kymmenen hevosta. Cora oli aika hermostunut siitä hälinästä, mutta meni taluttaen ihan hyvin. Sitten kun kiipesin selkään alkoi hankaluudet. Aluksi Cora meni ihan hyvin, mutta sitten kun siihen pienelle pihalle tuli lisää hevosia Cora alkoi hermostua. Kerran peruutettiin ojaan, meinattiin peruutta toisen hevosen päälle, mutta se toinen onneksi väisti ja kerran meinattiin peruuttaa päin autoa. Rebekka tuli sitten taluttamaan meitä niin Cora meni ihan nätisti ja jokseenkin hallitusti...

 Kun mentiin maneesiin verkkaamaan Cora rauhoittui vähän. Ensin ravailin vähän ja sitten otin laukkaa. Eka hyppy, okserille, oli todella huono. Tultiin esteelle liian hitaasti ja pientä laukkaa joten Cora otti esteen eteen tikutus askeleen ja lähti hyppyyn liian läheltä. Tulin esteen heti perään uudelleen ja pyysin vähä enemmän eteen ja hypystä tuli hyvä. Toisena verkka esteenä oli vesi matto pysty, jonka kanssa kävi samalla tavalla kuin okserinkin kanssa. Toiseen suuntaan hyppäsin vain vesi matto pystyn, joka meni hyvin.

 Tultiin radalle kun edellinen meni siellä. Cora ei millään olisi halunnut seisoia paikallaan, mutten oikein viitsinyt kävelläkkään, kun Corasta ei tiedä milloin se pysähtyy eikä lähde eteen, tai milloin se lähtee...

 Cora lähti reippaaseen laukkaan. Eka hyppy oli hyvä. Ekalta tokalle Cora lähti vähän kiihdyttelemään, mutta oli edelleen hallinnassa. Toka hyppykin oli hyvä. Kolmannelle esteelle tie oli huono, mutta hyppy oli kuitenkin ihan jees,  ja laukkakin vaihtui. Huono tie tuli myös neljännelle esteelle ja hypystä tuli iso ja hassu :D Vitos esteelle tie oli ihan hyvä. Hyppy oli iso, mutta se saattoi johtua pelottavista valkoisista laatikoisat esteen alla. Kutoselle tuli ihan hyvö tie, mutta aika lujaa tultiin. Kutos esteen jälkeen olikin pitkä matka rallitella seiska esteelle. Ennen seiska estettä piti ottaa todella paljon kiinni. Yllättävän heposti Cora hidasti ja hypystä tuli kiva ja tasainen. Kasi esteelle tuli aika tiukka tie, mitä ei helpottanut lähes hallitsematon kiitolaukka. Tie oli huono ja este tuli aika yllättäen. Kielto oli tosi lähellä, mutta onneksi Cora kuitenkin hyppäsi. Kasi esteen jälkeen meinasin vielä hypätä yhden esteen, mutta muistin sitten että rata loppui siihen...:D

 Rata meni tosi hyvin. Vauhtia oli (välillä ehkä vähän liikakin..) ja laukat vaihtui suunnilleen oikein aina. Olen tosi tyytyväinen rataan :) Arvostelu oli A.1.0 , eli kaikki puhtaan radan saaneet 'voittaa'.

 Radan jälkeen menin vielä kävelemään Coran kanssa pihaan. Koppeja ja hevosia oli tullut lisää. Hyvin se meni niin pitkään kunnes Rebe lähti hetkeksi pois. Cora pysähtyi ja alkoi peruuttaa ja pomppia. Heitin ohjat pois ja pyysin eteen, mutta Cora vain peruutti. Lopulta oltiin sitten autojen keskellä. Kiva. Meinattiin peruuttaa auki olevan traikun lastaus sillalle... Hyppäsin äkkiä selästä ja toivoin että saisin Coran talutettua sieltä pois.  Talutin Coraa pihassa ja se meni nätisti.


En jaksanut muokata tätä viedota millään tavalla, niin tossa kuuluu kaikki äänet ja yhdessä vaiheessa kuvataan pelkkää hiekkaa..:D Voin laittaa tähän vielä toisen videon, jos saan sen.





1. este

2. Este. Rajaus:D

3. este

5. Este

6. Este

8. Este

Radan jälkeen. Ilme :DD


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti