keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Ekan kerran tänävuonna kunnolla kentällä

 Tänään menin Kanelilla ekaa kertaa tänä vuonna kunnolla kentällä. Kentältä oli sulanut kaikki lumet pois, eikä lätäköitäkään ollut kuin muutama.
 
    Aluksi ajattelin että menen maneesissa ilman satulaa, mutta maneesin ei päässyt joten jouduin menemään kentällä. Satulaa en sitten uskaltanut jättää pois,koska olin varma että Kaneli näkee kaikkea todella pelottavaa jota on pakko juosta karkuun, ja varmasti joku hirviö ottaa sitä takajaloista kiinni jossei se pukittele jatkuvasti.

  Alku verkassa Kaneli oli tosi rento ja rauhallinen, ihme kyllä. Tein ravissa taivutteluja molempiin suuntiin ja käynti-ravi siirtymisiä. Muutaman kerran koitin ravi-pysähdys-ravi siirtymistä ja ne onnistui yllättävän hyvin. Kaneli oli hyvin kuulolla ja meni nätisti. Kerran piti sitten lähteä toista hevosta karkuun ja lujaa, mistäs sitä olisi voinut tietää vaikka se olisi syönyt Kanelin! Sain onneksi ponin suht nopeasti hallintaan ja kiitolaukka pyrähdys jäi aika lyhyeksi,onneksi.

 Kokeilin käynti väistöjä molempiin suuntiin, mutta niistä ei tullut mitään. Tähän mennessä Kanelin herkkyys oli kadonnut...Muutaman väistö askelen sain sen ottamaan joka väistössä, mutta suurimman osan väistöstä se vain käveli eteen päin välittämättä mitä minä siellä kyydissä tein.

  Väistöjen jälkeen ravasin molempiin suuntiin vähän. Kanelin rauhallisuus katosi tuulen voimistumisen myötä. Pää ylhäällä se tikutti menemään vastatuuleen, myötätuulessa vähän rauhallisemmin. Nostin sitten laukan ja olin aika yllättynyt että Kaneli ei tehnyt mitään tyhmää se vain laukkasi nätisti. Eli super hyvin meni ensimmäinen laukka ulkona, vaikka odotin jotain pukkirodeota ja mietin jo että miten ihmeessä meinaan pysyä täällä kyydissä :D Näin jälkeen päin mietittynä kanelin rauhallisuus ja temppuilemattomuus johtui varmaan suht pehmeästä kentän pohjasta. Laukkasin vähän suoralla ja tein muutaman ympyrän laukassa. Sitten ravailin.

   Toiseen suuntaan laukka onnistui aluksi yhtä hyvin. Oikein nätti nosto ja nätti laukka. Laukkasin lyhyen pätkän,sitten ravasin lyhyen pätkän,sitten taas laukkasin ja taas ravasin jne. yrittäen pitää ponin rauhallisena ja pienentää kiitlaukka pukkihyppy rodeo sarjoja. Eipä niitä tullutkaa. Laukkasin sitten vielä tallilepäin menevällä sivulla (ja vielä vastatuuleen :D) .Siinä vaiheessa Kaneli sai päähänsä lähteä pienelle kiitolaukka spurtille ja lähti aikas lujaa. Hetki siinä meni että sain vauhtia yhtään pois, mutta lopulta oli taas nätti laukka :) Jatkettiin vähän matkaa laukkaa ja sitten tehtiin piiitkät loppu ravit. Ja tietysti myös käveltiin pitkään.

Harmittaa että kamerasta loppui muisti kesken niin ei hirveästi ole videota..:( Pitäisi välillä poistaa sieltä kaikki kuvat...
  Nää kuvat on musta niiin ihana kesäsiä!:D  Aurinko paistaa,lunta ei näy missää ja ponikin on melkein kesä karvassa!






Pörheenä?:D

 Tää videon editointi ei oo mun juttu eikä nää videotkaan huippuja ole,mutta koittakaa kestää...


En tosiaan tiiä mihin ton videon laatu katos kun laitoin sen tänne...Ihan hyvä laatusia videot olivat aikaisemmin...

Materiaalista oli puutetta. Tuo viimeinen pätkä on lyhyt ja mietin pitkään otanko pois, mutta en sitten ottanut...Jostain syystä osassa video pätkissä kamera vähän kääntyili,välillä tuli pysty- ja välillä vaakakuvaa /:

2 kommenttia: