tiistai 7. toukokuuta 2013

Kouluilua Coralla ja Tanjalla

Tää postaus tulee nyt väähän myöhässä kun en oo jaksanu/kerenny postailla, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.:)

 Viime torstaina oli tunti Hillsidellä. Yleensä hypätään, mutta tällä kertaa mentiin koulua. Menin ekaa kertaa Coralla koulutunnilla ja Cora oli..no aika mielenkiintoinen. Ja kaiken lisäksi mentiin vielä ekaa kertaa kentällä joten hevoset olivat vähän innoissaan. Ja tietenkin vielä tuuli...

 Cora meni alku käynneistä asti pää ylhäällä, korvat tötterössä kyttäillen kaikkea, varsinkin varjoja. Alku raveissa ongelmana oli se, etten meinannut saada Coraa ravaamaan. Se joko seisoi, tai laukkasi. Lopulta työn ja tuskan jälkeen Cora ravasi. Tosin kaukana rauhallisesta rennosta ravista.

  Otettiin sitten alkuverkassa vapaita laukka pätkiä. Tarkoituksena oli siis ottaa pätkiä, mutta Cora laukkasi kenttää ympäri, reagoimatta pidätteisiini mitenkään. Cora oli kokoajan todella hankala. Aina kun siirsin raviin se joko pysähtyi tai sinkosi samantien laukkaan, tai alkoi pomppimaan ja sinkosi sitten.

  Alkuverkan jälkeen ruvettiin tekemään tehtävää. Tykkäsin tästä tehtävästä, koska siinä oli kokoajan tehtävää, mutta ei kuitenkaan liikaa. Tehtiin päätyihin voltit,toiselle pitkälle sivulle vasta-avoa ja toiselle vastalaukka kaari.

 Vasta-avo meni yllättävän hyvin. Puoleen väliin asti Cora väisti aina todella hyvin, mutta sitten alkoi intoilla laukkaa. Ajattelin että selviäsin avosta ehkä käynnissä, en olisi ikinä uskonut selviäväni vasta-avosta ravissa! Avon jälkeen tuleva voltti ei onnistunut ikinä hyvin koska Cora vaan pomppi, enkä ollut ihan varma ravasiko vai laukkasiko se, vai pomppiko se vaan jotenkin. Jos pidätin Coraa, se joko pysähtyi tai ei välittänyt pidätteestä ollenkaan.

  Vasta laukka on minun ja Coran bravuri. Se onnistuu aina. Niin se onnistui nytkin. Nostettiin siis oikea laukka (oikean suuntaan oikea,vasempaan vasen) ja tehtiin lova kiemuraura vaihtamatta laukkaa. Se onnistui hyvin ja Coralla pysyi vaihtikin rauhallisena, vaikka nostot olivat jotain muuta kuin rauhallista. Laukan jälkeisellä voltilla Cora lopetti aina sen turhan röyhäämisen ja rauhoittui. Siinä Cora yleensä myös myötäsi kädelle.  Paitsi toiseen suuntaan. Jostain syystä toiseen suuntaan ei onnistuntu mikään. Volteilla Cora pysähtyi ja hyppäsi pienesti pystyyn kun sitä pyysi eteen, sinkosi laukkaa. Avo meni ihme kyllä molempiin suuntiin hyvin.

 Kaikesta hölmöilystä huolimatta Korppu oli aivan ihana :3




Perjantaina olin koulu tunnilla Lakulla ja menin ihalla friisilästammalla Tanjalla.

 Tultiin tallille melkein 45min ennen tunnin alkua, joten Tanjan laittoon oli hyvin aikaa. Loimitettuna se oli pysynyt puhtaana joten sen harjaamiseen ei mennyt paljoa aikaa. Harjattuani sen aloin letittämään sen metrin mittaista harjaa. Ensin selvitin sen ja sitten tein kolme erilasta lettiä. Lopulta päädyin tekemään verkkoletin. En kuitenkaan löytänyt kuminauhoja riittävästi joten harjaa jäi aika paljon irti, mutta se oli aika söpö niin. Turpaan asti ylttävään etuharjaan tein kalanruoto letin. Tein letin varmaan kymmenen kertaa ennenkö siitä huomasi että se oli letti, eikä takku...

  Alkutunnista tehtiin kolmikaarista kiemurauraa harjoutusravissa ja tehtiin aina kaaren sisään voltti. Tanjalla on vähän pompottava ravi joten se vähän hankaloitti tätä. Tanja taipui hyvin.

 Sitten ruvettiin tekemään väistöjä ravissa. Tanja väisti paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Nyt tuntui että se oikeasti väisti sivulle, eikä vain sinnepäin. Vasemmalle se väisti vähän huonommin, muttä väisti kuitenkin. Oikealle se väisti todella hyvin ja 'lennokkaasti'.

  Väistöjen jälkeen mentiin vastalaukkaa. Laukattiin aina pitkäsivu ja tehtiin päätyihin ravissa voltit. Tanjalla on välillä hankala nostaa myötälaukkaakin, vastalaukka oli siis aika hankalaa. Nostettiin aluksi laukkaa niin että kännyttiin vähän ennen uraa ja sitten tehtiin voltti uralle päin muttä käännettiinkin toiseen suuntaan.En osaa selittää tätä mutta jos joku tajuaisi :D

  Lopuksi mentiin keskiympyrällä harjoitusravia ja taivuteltiin hevosia. Tanja oli tosi kiva.


Jostain syystä blogger ei anna lisätä kuvia :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti