lauantai 8. joulukuuta 2012

Heppailua ja leipomisia

HEIPSIS!
Tänään kävin kaverini  Rebekan kaa tallilla. Rebellä on sellanen ylisulonen pörrönen issikka ruuna Feksu.Mää menin Feksun pihattokaverillla, vuonistamma Magilla. Maggi oli ihana kuten eilenkin, laiska mutta kuitenkin vaan niin ihana!:D Niin, tosiaan eilen käytiin maastoilemassa, mää Magilla (ilman satulaa) ja Rebe ja yks toinen kaveri  meni kakspäällä Feksulla ratsastusvyöllä. Maasto meni ihan hyvin. Puolimatkassa jouduttiin pysäktyy hakkaa tilsoja ja siitähän tulikin ongelma. Feksu oli kengitettu just ennenkö lähettiin maastoileen joten sillä tais olla vähän se mielessä vielä...(sekun ei ole mikään ihan helppo kengittää...) Mutta oli kuitenkin ihan nätisti.Jalustimella hakattiin tilsoja :D Maggi olikin sitten ongelmallisempi, se ei nostanut jalkaa ja otti kaiken painon sille jalalle jota nostettiin, riuhtoi jalkoja. No mitäs me, keskellä tietä kahden hevosen kanssa, minä pidin poneja ja kaverit taisteli Magin kanssa :D Kotiin päin laukatessa laiskasta Magista löytyi uusi piirre; se lähti viemään. Mentiin Feksusta ohi ja siitäkös herra vimmastui ja lähti niin lujaa kuin kintuista pääsi 'älä sinä läski luulekkaan minua ohittavasi'. Tallitielle kääntyessä sama toistui, Maggi lähti kiitolaukkaan,mutta tällä kertaa pääsi Feksun edelle ja sinne se jäi. Me laukattiin vastaantulijan kaistalla ilman mitään kontrollia. Huhhuh mikä maasto! :D onneksi ei tullut autoja vastaan!
                                                         Rebe&Feksu ja Minä& Maggi
                                                        Minä ja Maggi(koitin samalla kuvata Rebee:D)

                                                     LEIPOMISIET sitten:)
 Tein voilepäkakun ja suklaataikinan.
                                              Voileipäkakku

 Ainekset
 n. 400 g ruisleipäviipaleita
Kostutus:
maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
400 g lämminsavulohta (nahkoineen vajaa 700 g)
2 dl tillisilppua
1 ½ dl ruohosipulisilppua
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
2 dl kevytmajoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria
½ dl sitruunamehua
Koristelu:
jääsalaattia
persiljaa
tomaatti ruusu 2-3 tomaatista(pikkutomaateista 4-6)

Aloita vuoraamalal n.1,5 litran pyöreä pohjainen vuoka(isompi tai vähän pienempikin käy) kelmulla. Leikkaa leivistä reunat pois  ja halkaise ne kahtia kolmioiksi. Asettele leivät kulhoon.Liata liivate lehdet kylmään veteen liukenemaan.


 Täyte
 Silppua ruohosipuli ja tilli (ne kannattaa silpura erikseen!).Vatkaa kevyt vispi. Sekoita vatkattuun vispiin puhdistettu ja paloiteltu kala,tilli- ja ruohosipuli silppu,majoneesi,sinappi kurkku salaatti,valkopippuria,tuorejuusto. Kiehauta sitruuna mehu,ota pois liedeltä ja lisää liivateet. Kippaa täytteen sekaan.Sekoita kauhalla, varo vaspaamasta liikaa!
                                                      ^^ Sitruuna mehun kaato täyte sössöön.

Kippaa täyte kulhoon.Tasoittele pinta ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin 3 tunniksi -> yön yli. Keikauta kaukku ympäri ja nosta vuoka varovasti.
Oma kakku on vasta jääkaapissa,huomenna näemme millainen siitä on tullut!
Vinkki
  • kaada kulhoon vain puolet täytteestä ja laita kerros leipiä ja kaada loput ja laita kerros leipiä,tällöin kakku ei maistu pelkälle täytteelle! itse en näin tehnyt ja uskoisin että on aika...taikinaista
                                                     Suklaa konvehdit(35 kpl)

 Ainekset

  Suklaataikina:
100 g suklaata (tumma suklaa, maito- tai valkosuklaa)
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl tomusokeria

Pinnalle:

1 ½ prk mansikanmakuisia koristerakeita(voi käyttää myös nonparelleja tai muita rakeita)

Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Keitä siirappi (ei kiehuvaksi asti!). Lisää joukkoon suklaasula (ota levyltä pois ennen tätä!) ja tomusokeri. Laita hetkeksi jälkilämpöön liedelle. Laita leivinpaperilla vuoratulle lautaselle tai kulhoon. Pidä yö jääkaapissa.
                                            Siirappi,suklaa ja osa tomusokerista


Vinkki
  • siivilöi tomusokeri ettei jää inhottavia paakkuja!
  • Voit käyttää valko-,maito tai tummaa suklaata.




Molemmat reseptit on otettu kinuskikissan  kakkublogista.Siellä on mahtavia ohjeita joka leipurille;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti