sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Leipomista ja herkuttelua...

Eli tänään meille tuli vieraita juhlii mun synttäreitä. Tein eilen voileipäkakun ja karkkipallerot sitä varten ja tänään jatkoin vielä mutakakulla.
                                         Mutakakku
Aineet

200g tummaa leivonta suklaata
200g voita tai margariinia
4kpl kananmunaa
2½ dl jauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

 Aloita laittamalla uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sinne  suklaa ja margariini sulatettuina. Sekoita hieman että taikian saa vähän väriä ja lisää sitten jauhot ja leivinjauhe ja sekoita huolella kaikki aineet sekaisin.
  Sen jälkeen (uuni on varmaan jo lämmin?) ota (pyöreä?) vuoka n. 24-26cm,voitele ja jauhota. Jauhoitukseen voit käyttää vehnä- tai korppujauhoja. Korppujauhot antavat rapsakan kuoren.
  Paista kakkua 10-20min uunin alatasolla. Muista että mutakakku jää sisältä raa'aksi!     Jäähdytä kakkua ensin huoneen lämmössä ja sitten jääkaapissa. Kakun voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä,mutta jäähtyessään täyte 'jäykistyy' ja kakkua on helpompi syödä.
 Tarjoile jäätelön kanssa!:) Voit myös hunnuttaa kakun tomusokerilla kuten minä tein;)
                                                         Kakku koko komeudessaan ;D
                                           Päädystä tuli aika kypsä mutta keskeltä oli raaempi

                                                    Voilepäkakku
Elikkäs tältä näytti mun eilen leipoma voileipäkakku. Oli hyvää ja vierailtakin tuli kehuja!:)
                                               Toi kuvio feilas,mut hyvälle masitu...:D
                                         Ei tullutkaan tomaatti ruusua,tulikin juustoraaste persillia..keko?
                                       Tälle se näytti syötynä...Ei kovin namilta näytä,mutta sitä se oli!:)

                                                 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti