maanantai 31. joulukuuta 2012

Suklainen kakku,maisema kuvia ja uuden vuoden odottelua...

Taas tulee muutaman päivän jutut.

Joku ilta tässä lähi aikoina kävin illalla kuvailemassa vähän maisemia;)

En nyt ihmeempiä kuvannut.Takapihalta nappasin muutaman puun;D Kamerassa tasi olla asetukset vähän perseellään (valkotasapaino ei ihan tainnut olla salamalla vaikka salamalla otin kuvia :D:) , koska luulis että vaikka on piemetä niin tulis järkkärillä vähän parempia kuvia...tai sitten se johtu kuvaajasta :D  No kuitenkin, takapihan kuusi ja mänty, todella upeaa...


Emmääny ihmeemmiin  uutta vuotta venttaa. Mulle ei oo väliä onko se 12 vai 13...Ihmettelen miten jotkut jaksaa ootta uutta vuotta, no kai siinäkin sitten jotakin on. Raketit on mun mielestä turhia, joo onhan niiitä kiva ampuu (onko?) ja ihan ne on nättejä tuolla taivaalla, mutta mutta, no jaa ei olla liian negatiiviasia tälleen viimesillä tunneilla....
 Pitäskö mun tehä joku uuden vuoden lupaus? Lupaan....ööö en mitää. Pitäsköhän valaa tinoja? ''Jee paljon röpelööö, musta tulee rikas!!'' Oonpas mää negatiivisella tuulella.../: Ite ootan uutta vuotta koneella, syöden piparia ja (kun ei poppareita ollut!!) pakastettuja mustikoita ja mansikoita sekä mantelimassa 'paketteja' kakun päältä ;)
 No, Hyvää uuttavuotta 2013!:)

                                                            Suklainen kakku

Kakku oli sinänsä helppo,mutta koristeluun meni aikaa! Ehkä olis pienenmälläkin koristelulla sevitty...

Pohja
10-?? piparia (kuinka paksun pohjan haluaa)
50-70g (n. 50g 10 piparia kohden)

Täyte
2 dl vispi kermaa
200g tummaa suklaata
4 liivate lehteä


Koristelu
Marsipaania,sokerimassaa tai mantelimassaa
Tomu sokeria

Valitettavasti teko vaiheista ei ole kuvia :(

Alota murskaamalla piparit. Tähän on monia tyylejä itse laitoin muovipussiin ja hakkasin kaulimella piparit rikki ja sitten kaulin. Pipari saa olla todella pientä! Sen jälkeen sulata rasva ja kippaa se pipareiden joukkoon. Jos taikina on liian löysää, lisää pipareita ja liian ''jäykkää'' vähennä pipareira. Taikinan tulee olla puuromaista.

Sen jälkeen laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Kun liivate lehdet ovat pehmeitä laita ne kuumaan (lähes kiehuvaan tai kiehuvaan) likoamaan. Ne kannattaa sekottaa. Vettä kannataa olla ½ dl - 1dl.  Sekoita suklaa ja kerma vaahto ja kaada kokoajan taikinaa sekoittaen liivate vesi nauhana taikinaan. Sekoita.

Voitele irtopohja vuoka tai mihin vuokaan tämän haluatkaan, 25cm ja tomusokerita reunat. Levitä pohja pohjalle ja kippaa täyte päälle. Laita taikina jääkaaappiin. Vuoka kannnattaa peitellä elmukelmulla tai foliolla ettei se ota makuja jääkaapista. Hyydytä kakkua vähintään 4 tuntia , yön yli ei olisi pahitteeksi...

Aloita koristelu heti kun olet saanut kakun jäähtymään.

Päällinen
Tein kakkuun mantelimassa kuorrute levyn. Siis kaulin mantelimassasta levyn. Tässä kannattaa ehdottomasti laittaa levyn alle ja päälle leivinpaperi ja sitten kaulia.
Lahjat
Leikkaa mantelimassasta(/sokerimassasta/marsipaanista) pala. Pyörittele palloksi ja leikkaa neliöksi,lahjat voivat toki olla myös pyöreitä.(Siksi ensin palloksi että ''kiintyy'' ettei ole liian höttöstä. Sen jälkeen voitele tomusokerilla. Pallot voit myös pöyrittää tomusokerissa. Paremmin en osaa selittää, toivottavasti ymmärsit:)
Vinkki
Jos sinulla ei ole  värillistä tomusokeria voit värjätä tomusokerin punajuuri purkin nesteellä,mehulla,limsalla tai muulla juomalla. Muista että se ottaa vähän myös makua!

Lahja nauhat
Lahjapaketeissahan kuuluu olla heinot nauhat.Marsipaanista ja sokerimassasta tämä onnistuu varmaan helpomminkin,mutta mantelimassa hajosi käsiin, ainakin minun käsiin. Kauli massasta levy. Voitele pinta tomusokerilla ja anna jähmettyä hetki. Leikkaa levystä haluamasi paksuisia siivuja (liian kapeat halkeavat heti!) ja laita ne lahjapaketin päälle.Tadaa.
Vinkki
Mantelimassa levystä kannattaa tehdä vähän paksumpi ja se kannattaa kaulia niin ettö sen päällä on leivinpaperin pala.Paksumman voi leikata puoliksi kun sen on leikannut nauhaksi,muuten se hajoaa helposti.

Lumiukko ja joulukuusen koristeet
Se on ihan helppoa tehdä. Pyörittelet massasta  palloja, pyöräytät ne tomusokerissa ja laitata päällekkäin. Helppoa.


Joulukuusi
Nappaa joulukuusesta pieni oksan pätkä ja koristele ;)

Koira
Terin myös koran joka ei kovin hyvin kakusta näy, mutta koira siinä on.Tein makaavan koiran.Sitä on tosi hankala selittää miten sen tein,malli auttaa tässä,ei ohje...Luulisin....

Kuvia kakusta
Täs näkyy koristeet, jopa se koiruli!

Tähti puuttuu! xc Selvä rakenne;)

Anteeks ylivalotus :(

Kakku koko komeudessaan!:)

En tiedä yhtään paljonko mantelimassaa meni. Varmaan yks semmonen paketti:D Käytin kahta eri, toiseta ehkä puolikas ja toiseta ehkä kans puolikas...emt:D

Kakku oli hyvää ja koristelu oli ihan kiva. Siitä vois saada todella hienon jos osasi!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti