perjantai 8. helmikuuta 2013

Kahden päivän heppailut!

En keksinyt muuta postattavaa, joten aattelin tehdä postauksen eilisestä estetunnista ja tänpäiväsestä koulutunnista.
Alotetaan torstain estetunnista.

Menin iihanalla Coridalla. Cora on hienon näköinen siro rautias piirtopää.

 Karsinassa se on vähän höpsö, mutta ihan nätisti on jos saa syödä heinää, niinkuin saakin. Harjailin Coraa ja se seisoi nätisti paikallaan :) Oon sellaien että tykkään vaihtaa kokoajan harjaa, mutta se oli nyt vähän hankalaa kun sillä on kaksi harjaa...Kova- ja pääharja.

 Satula olikin Coralle ihan uus juttu. Sitä piti nuuskia ja kytätä pitkään ''tuoko tulee mun selkään??''. Seisoi kuitenkin paikallaan ja sain satulan selkään. Heti kun toin suitset karsinaan, pää nousi taivaisiin. Onneksi se laski päänsä kun sain kuoleimet suuhun :) Viimeksi taisi tylleli hermostua kun karsinassa oli peräti kaksi ihmistä, niin ei päätä voinut laskea...

 Cora oli innokas (kuten aina..) menemään, ja suorastaan räjähti aina laukkaan ja laukkasi lujaa. Tuntui nauttivan kun laukattiin muutama kierros vähn lujempaa...;). Sitten aloitettiin hyppelöt. Mentiin sellasta kujaa.

Anteeks mun paintti taidot ja kiire tehä nää...
Eli siis, puomi,kaks toiselta puolelta nostettua ''estettä'', pysty,pysty,laukka ,okseri. Ensin tultiin ihan vaan näin, sitten jatkettiin portti esteelle (2) ja siitä jatkettiin 3 esteelle, eli kolmois sarjalle jossa eka ristikko, tokakapea ja viimeinen pysty.

Coralla oli kauheesti virtaa ja olisi voinut hypätä vaikka kuinka kauan ja mennä hirrrmu lujaa..

Cora oli ihan super ihana<3 :)
Mulla ei oo oikein mitään kuvia Corasta, mutta tässä muutama.

En tosiaan tiiä miks toi ylä reun aon tommonen...

Kura Cora:D


 

On se niin söpö:3 Hienot suttaukset, mutta aattelin että suttaan naamat kun en ite noissa mene...valitettavasti.

Sitten tämänpäivän tuntiin ja ratsuun. Ratsuna toimi ihana friisiläis tamma Saara (Saartje).Saara on innokas höpöli.

Kun hain Saaran tarhasta, se katseli korvat hörössä pää ylhäällä. Kun otin sen kiinni se nuuski takkiani ja hamusi hiuksiani suuhun. Sitten se lähti lahustamaan perässäni talliin.

 Hoitaessa Saara on utelias ja haluaa kokoajan työntää turvan syliin, ihan eri lainen kuin Cora...:D Se seisoo paikallaan, pää ylhäällä ja hösöttää päällään jotakin.

Varustaessa se on kiltti ja laskee päänsä ja avaa suunsa kuolaimille, juuri niin se kuuluukin tehdä! Kun sillä on suitset päässä ja se on irti, sen mielestä on tooosi hauskaa leikkiä karsinan ovella, ''työnnän oven pois, pää ulos karsinasta ja syön kalterit käytävältä päin''...

Ratsastaessa Saara käynnistyy hitaasti. Aluksi se on suht laiska ja saattaa tarvita raippaa. Ensimmäisen laukan noston jälkeen se on eri hevonen...

 Alkuverkka mentiin kolmikaarisella kiemurauralla. Ravattiin sitä molempiin suuntiin, sitten otettiin sekaan voltteja ja siirtymisiä. Otin jalustimet pois ja huomasin että hevonen oli heti paremmin kuulolla. Jalustimet on aina olleet mulle ongelma, ne on aina eri mittaset, niitä pitää säätää pitkään, ne on aina liian pitkät tai liian lyhyet, niiden kanssa on hankala ratsastaa, niiden kanssa ei voi istua harjotus ravissa...Jalustimet ovat kaiken pahan alku ja juuri :D Kun menin ilman jalustimia, sain laskettua jalat alas (niillä kun on tapana nousta...)ja pohkeiden käyttö oli helpompaa (jalat yltti satulan siipien alapuolelle!:D).

 Kolmikaarisen jälkeen tehtiin laukka ja väistö tehävää. Lähdettiin päädystä väistämään, ja nostettiin kulmasta laukka.
(tästäkin rarvitsee piirroksen:D)
Ravissa väistettiin. Toiseen suntaan (mikä piirroksessakin on) väistöt onnistui tosi hyvin ja laukan nostot (ja laukka) oli hallittuja ja siistejä.

 Entäpä toiseen suuntaan? Toiseen suuntaan ravattiin ravurin ravia väistön läpi ja lähdettiin laukkaan. Ei siinä muuta voinut kun kävellä laukka osuudet ja pidättää hiirveästi...Kokoajan puolipidätettä  ja ''pyr shooo pyr pyr''... Lopulta väistö onnistui hyvin (hyvin ja hyvin...) ja nostettiin laukka. Kyllä Saartje lähti ja lujaa :D

 Loppu raveissa mentiin keskihalkaisijaa ja tavoitteena oli päästä suoraan. Allani oli hevonen, joka ennakoi pahemmin kukaan muu jolla olen ikinä ratsastanut, se lähti melkein väistämään. Seuraavala kerralla päästiin suoraan, ja ratsastuksen opeltakin tuli kehuja suoratsa linjasta ja hyvästä käännöksistä...Ai miten niin oon alottelina tasolla!?
Muutama kuva Saarasta

Häijyn näkönen :D







Saarasta ei oikein oo muita kuvia kun nuo missä minä oon selssä, kaikki samalta tunnilta...Mutta jotakin edes. Kummankaan (Cora ja Saara) kuvat eivät mitään hirveän hienoja ole, mutta vähän näkee millaisia koneja:)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti