keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kanelointi, mikään ei oikein sujunut, vai sujuiko..?

Kävin jo tiistaina ratsastamassa, mutta vasta nyt jakoin postata.:D

 Koulu loppukin jo kahdelta (normaalisti loppuu neljältä) kun opettajilla oli joku koulutus. Kerkesin siis helposti kotiin ennen tallille lähtöä.

 Olin Kanelin kanssa tunnilla. Onneksi, en tiedä miten olisin selvinnyt kentällä yli virkeän adhd ponin kanssa...

  Kaneli ei ollut hirveän herkkä, tai muutenkaan hirmu mukava ratsastaa. Varsinkin pidätteille poni oli aivan kuuro. Alku raveissa sain pidättää lähes kokoajan, vauhti kiihtyi kokoajan. Ilmeisesti Kanelilla on tarve mennä hevosten vauhtia, yrittää mennä.

 Tehtiin siksak väistöä, eli väistettiin uralta pois ja takaisin uralle. Tarkoitus oli mennä ravissa. Mieluummin olisin kävellyt, mutta siitä ei varsinkaan tullut mitään kun Kaneli halusi vaan juosta hevosten kanssa. Kunnollisia väistöjä ei tullut kuin muutama, Kaneli vaan juoksi pää ylhäällä ja pidätteet eivät todellakaan menneet läpi...On se vaan niin hankalaa!

 Vaihdettiin suuntaa koko rata leikkaalla. Lävistäjä oli tarkoitus mennä keskiravissa. Noh, pyysin Kanelia sitten eteen, ja muutama hieno lisäys askel sieltä tulikin, mutta sitten heitti pään ylös, salamana alas ja lähti sitten laukkaamaan muutaman pikku pukin saattelemana. Pysyin onneksi kyydissä ja sain ponin hallintaan.

 Välillä ärsyttää mennä tunnilla, kun hevoset tulee joskus niin lähelle. Jos joku hevonen tulee takana, aika lähellä, Kaneli lähtee kiihdyttämään/ juoksemaan hevosta karkuun. Jos hevonen menee edessä, Kanelin pitää yrittää juosta hevosen perseessä kiinni. Jos hevonen menee vieressä Kanelin pitää yrittää päästä sen ohi. Eli se on vähän hankalaa ja ärsyttävää välillä.

   Sitten olikin jo laukka tehtävän vuoro. Pitkän sivun alkuun voltti ja muuten suoraa uraa kokoajan laukaten. Mentiin Kanelin kanssa helpotettua tehtävää. Nostettiin päädyssä laukka, tehtiin voltti, laukattiin sivun puoleen väliiin ja siirrettiin käyntiin tai raviin, ja taas uudelleen jne. Laukka meni muuten todella hyvin, mutta kerran Kaneli otti lähdöt ja viskasi yhden pukinkin.  Sain käännyettyä Kanelin takaisin voltille ja jatkettiin laukassa tehtävä loppuun.

  Loppu pelissä meillä meni ihan hyvin, mutta silti tuntui että mikään ei sujunut... Kaneli oli kuuro aluksi avuille, mutta toisaalta, laukkakin meni loistavasi...:D






''Jospa vähän juoksen pää ylhäällä''

Miten niin mun jalka on eessä? :D







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti