perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kisat! -miksi en voinut ratsastaa kunnolla!?

Keskiviikkona oli Hillside stablella kisat ja mentiin siellä Coran kanssa 70-80cm.

   Lähdettiin Juulin kanssa kahden aikaan linkillä kohti Muuramea. Suunnilleen tunnin linkki matkan jälkeen kävelimme vielä kolme kilometriä tallille. Luulin matkan olevan jotenkin ylitsepääsemättömän pitkä, mutta kolme kilsaa on oikeastaan aika lyhyt matka...:D Vaikka matkan tekoa hidastikin yrityksemme kuvata videopostausta ja minun suuri innokkuus kävellä ''pitkää'' matkaa, ei matkassa mennyt kovinkaan pitkään.

 Tallilla laitoimme nastoilla maneesin ulko- ja sisäseiniin lähtölistat ja ratapiiroksen.  Sen jälkeen rakennettiin maneesiin kaksi verkka estettä ja sitten vielä kentälle kisarataa. Sen jälkeen sunnattiin varustehuoneeseen putsaamaan varusteita, vaikka ei kyllä putsattu muuta kuin Coran varusteet ja yksi panssari... Ja sitten mentiin lihottamaan Kanelia ruoholla ;)

Pitäähän sille vähän antaa ruohoa, kun toinen meinaa ruveta jo laihtumaan!


 Siinä puolikuuden aikaan hain Coran tarhasta ja aloin laittaa sitä. Ajattelin että eihän tässä mikään kiire ole, kisat alkaa vasta 45min päästä ja menen tokassa luokassa. No, eipä sitä aluksi ollutkaan kiire, mutta pian sitten huomattiin että kohtahan pitäisi ola verkkaamassa ja ennen sitä pitäisi kävelyttää Coraa. Äkkiä varusteet päälle, tai no yrityksenä oli tehdä se nopeasti mutta ei se ihan niiiiin nopeasti nyt mennytkään...:D

 Kävelyttelin Coraa ja sitten tulikin aikamoinen yllätys. Me lähdettiin neljänsinä, ja minä olin kokoajan luullut että lähdetään yhdeksänsinä, eli ei ole vielä kiire. Tuli sitte vähän yllätyksenä kun Juuli tulee sanomaan että sää muuten lähet neljäntenä. No hupsis. Äkkiä selkään ja maneesiin verkkaamaan.

 Ihan turhaan en sitä verkkaa ollut etukäteen pelännyt. Viime kisojen verkasta jäi vähän huono maku, nyt jäi vielä huonompi. Cora jäkitti monta kertaa, hyppi pienesti pystyyn ja sinkosi laukassa väärään suuntaan. Cora tosiaan suuttui heti jos se ei saanut laukata ympäri maneesia. Olihan se aika ärsyttävää ja noloakin, että seitsemän muuta ratsukkoa yrittää siellä verkata ja minun ihana heppaseni pysähtyy,keulii (hyvin  pienesti, mutta kuitenkin..) ja sinkoaa siitä väärään suuntaan. Ensi kisoissa kyllä haluan yksityis verkan...Vaikka tuskinpa se järjestyy...:D

 Ongelmathan jatkui radalla. Ensimmäisenä Cora pysähtyy ja alkaa pomppimaan. Lopulta kun se lähtee liikkumaan, se sinkoaa vastalaukassa väärään suuntaan. Yritin sen sitten kääntää oikeaan suuntaan ja vaihtaa laukan. Ja tietysti yrityksenä oli myös hidastaa sitä vaihtia, mutta olihan se nyt vähän myöhäsitä kun hevonen vie minua kuin märkää rättiä. Hyvähän tässä oli tietysi se, että Cora kyllä kääntyi, vaikka ei vauhtia hidastanutkaan.

 Ykkös esteelle tullessa oli jo kaukaa selvä mitä käy. Miksi en ratsatanut kunnolla, kun huomasin että Cora valuu ulkoa ohi? Niin, miksi? Ja ohihan siitä mentiin. Loistava alku radalle! Uudella yrityksellä mentiin yli. Loppu rata meni muuten hyvin,vaikka Cora veikin minua 6-0, mutta nelos esteelle Cora lähti hirveän kaukaa (ja tuli ristilaukassa) ja vitos esteelle ajatui juureen ja hyppäsi hirrveän läheltä, myös viimeiselle esteelle Cora meinasi kieltää, mutta siinä onneksi jopa vähän ratsastin niin Cora hyppäsi.
Ja sujuvasti ohi...


 Radan jälkeen olin tietysti vähän pettynyt, mutta silti iloinen, koska olisihan voinut huonomminkin mennä ja Cora mnei kuitenkin ihan hyvin :). Itse voisin vain ratsataa vähän enemmän...

  Otettiin Coralta varusteet pois,harhattiin, laitettiin joka jalkaan linimenttiä, annettiin kaurat ja vietiin takaisi laitumelle. Sitten jäätiin vielä katsomaan kisat loppuun.

Uudella yrityksellä mentiin yli:)
1. este © Maria Alkila

2. este

5. este
7. este

7. este © Maria Alkila

Videopostausta ei nyt tullut, koska emme kerenneet kuvata juuri yhtään. Tässä nyt kuitenkin pieni video keskiviikolta.


4 kommenttia: