maanantai 15. heinäkuuta 2013

Uusi tuttavuus

 Perjantaina menin tunnilla Tapsalla. Tapsa on tallin uusin asukki, se tuli sinne muutama viikko sitten.

 Tapsa oli ratsastaessa aivan ihana! Hirevän herkkä pohkeelle, liikkui hyvin ja herkkä suusta, ehkä vähän liiankin herkkä, heti kun otti ohjat käteen se rullasi turvan ryntäisiin. Siksi ratsastin Tapsaa alkuverkassa vähän eteen alas.

 Aluksi tehtiin loivaa kiemurauraa ja voltteja kevyessä ravissa. Tapsa taipui alusta asti hyvin ja kuunteli pieniäkin apuja. Se oli hirveän kevyt ratsastaa, tuntui että olisi pienen ponin selässä, vaikka Tapsa onkin 167cm.

 Ravailujen jälkeen tehtiin laukka tehtävää. Tehtiin päätyyn laukka voltti, loiva vastalaukka kaari ja toiseen päätyyn laukka voltti. Tapsa nosti todella nätisti, vaikka intoilikin nostoon paljon. Volteilla se valui hirveästi ulos, mutta vastalaukka kaarella se meni todella hyvin, ei vaihtanut kertaakaan laukkaa eikä rikkonut raville. Tehtiin tätä tehtävää molempiin suuntiin ja se sujui todella hyvin:)

 Lopuksi mentiin keskiympyrällä harjoitusravia ja taivuteltiin hevosia. Tapsan ravissa oli aika hankala istua, ja pompin siellä todella paljon, varsinkin kun tehtiin lisäyksiä, jotka kyllä onnistuivat ihmeen hyvin! Lopussa Tapsa meni paljon rennommin eikä enää rullautunut niin paljoa.

 Kuvia ei ole, mutta ylhäällä on linkki sukupostiin, siellä on muutama kuva Tapsasta.

2 kommenttia: