perjantai 6. syyskuuta 2013

''Apua, tää on ihan outo!''

Estetunnilla menin Ponuliinalla. Ponskilla en ollut ennen mennyt, joten vähän jännitti, että mitenköhän tämä tunti menee.

  Heti selkään noustessani olin ihan ''apua tää on ihan outo!'' kun  on tottunut puolet kapeampaa ja korkeampaan Coraan.:D Ponski tuntui kauhean kiikkerälle ja säpsylle, kun se käveli reippaasti ja katseli ympärilleen, Cora kun vaan löntystelee pää alhaalla. Järkytyin sitten ihan kunnolla siinä vaiheessa kun siirrytiin raviin. Yhtään tappelematta Ponski olin jo ravissa, Coran kanssa tuo ei ihan niin vain onnistuisikaan. Ja laukkaan siirtyminen se vasta järkytys olikin, laukka nousi naps vaan,eikä ravi-laukka ja laukka-ravi siirtymisissä olut mitään ongelmaan.

 Ruvettiin tulemaan ravipuomeja ja sitten laukkapuomeja. Ponski meni hyvin,kerran rikkoi puomeilla raville, mutta muuten meni todella hyvin.:) Sen laukka oli aivan ihanaa, ei yhtään niin pompottavaa kuin Coralla.



Hypättiin pikkuista pystyä jossa oli (minun mielestä) pelottavat johteet. Ponski ei onnenski pelännyt tätä estettä vaan hyppäsi hyvin. Siitä tultiin okserille jonka alla oli vesimatto. Välissä Ponski kiemurteli kauheasti ja kyttäsi vähän estettä, mutta hyppäsi silti.

 Muutamien verkka hyppyjen jälkeen tultiin rataa. Ensin tultiin kokorataleikkaalla ravissa kaksi puomia ja pieni ristikko. Siitä jatkettiin toiselle pitkälle sivulle laukkapuomeille (yllä olevassa kuvassa) , siitä tultiin kokorataleikkaalla oleva puomi ja pysty jonka alla oli laatikko, siitä jatkettiin pitkälle sivulle pysty okseri suhteutetulle.
Tälläistä taiteilin paintilla, jos tästä vähän saisi selvää...?

1. Esteen Ponski tuli yleensä hyvin, nosti hypyssä hyvin myötälaukan ja jatkoi hyvässä temmossa esteen jälkeen. Kerran tuli aika huonosti,laiskasti ja kiemrrellen, hyppäsi isosti mutta muuten hyvin :)
2. Puomit meni tosi hyvin, hyvä tempo säilyi koko ajan.
3. Esteelle tuli aina huonon tie. Käänsin liian myöhään ja ulkoavut vähän jäivät. Eli ei kovin hyvällä tiellä tultu. Kuten kuvista huomaa valuimme aina oikealle ja laukka ei vauhtunut. Mutta voi että miten helppo Ponskilla oli vaihtaa laukka! Coran kanssa siihen menee aina ikuisuus että saa vaihdettua laukan, mutta Ponskilla se onnistui ihan helposti!
4. Esteelle tultiin ihan hyvin. Kerran valuttiin kauheasti sisälle ja Ponski joutui johteiden takia hyppäämään aika kaukaa.
5. Neloselta tultiin alas vastalaukassa, se vaihtui risti laukaksi ja siitä myötä laukaksi, kiemuroita tuli ihan  reippaasti. Eli hyvin ei tälle esteelle tultu. Hypyt oli silti yleensä ihan hyvä ja laukkakin jatkui usein oikeana.

 Yllättävän hyvin tunti meni, ottaen huomioon etten ollut koskaan enne mennyt Ponskilla eikä se ole edes kovin osaava (kuten en minäkään).

3.Esteellä. Oikeaan reunaan ajautuneena ja jalka seikkailemassa...


3.esteellä, tässäkin ihan reunassa.

4.esteellä. Eikös olekkin pelottavat johteet?:D




Tunnin jälkeen ajoin Kanelin. Kanelilla oli taas hirveästi menohaluja, joten päästeltiin vähän reippaammin. Kaneli tuli ihan hikeen, mutta ravasi innokkaasti kokomatkan ja otti laukkaakin ilman että pyysin sitä eteen.






Iloisina taas♥


Kuten moni varmaan huomasikin, kuvissa (kaikissa se ei näy) ja videoissa on musta läikkä vasemmassa reunassa. Se ei ole mikään roska, vaan jotkut pikselit ovat hajonneet (tai jotain sen tapaista). Yritän aina vähän muokkalla sitä että se ei näkysisi ihan niin paljoa, mutta ei se ihan onnistu. Toivottavasti se ei häiritse teitä yhtä paljon kuin minua...:D



12 kommenttia:

  1. söpöjä heppoja!:)

    VastaaPoista
  2. kivoja kuvia(-: toi video ei pyöri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Latasin videon vahingossa väärin eikä pytörinyt siksi. Toimiiko nyt?:)

      Poista
  3. Mullakaan ei toimi video...): Tuijotin tota ratapiirrtosta tieskuin pitkään ennenkuin tajusin sen:D Ihania kuvia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh,mikähän siinä videossa on...): haha, en oo mikään kovin loistava noissa ratapiirroksissa ;D kiitos!:)

      Poista
  4. Kiva blogi! Liityn lukijaksi!:))

    VastaaPoista
  5. Mulla toimii video!:) Voisitko joskus tehdä videon, miten noi ajo vermeet pistetään? Muutamaa ravi blogia luen, enkä millään ymmärrä miten ne (silatko ne ovat?) laitetaan sinne ponin kyytiin. Satula vielä menee, mutta noissa on kymmeniä hihnoja ja piuhoja!:D

    Tekstissä on paljon kirjoitus virheitä, kannaatta oikolukea tekstit aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että toimii!:) Jos joskus muistan niin voisin videoida silojen laiton. Se on tosiaan aluksi hankalaa, kun remeleitä on tuplamäärä satulaan verrattuna:D

      Yleensä luen tekstit ennen julkaisua, tosin aika huolimattomasti. Mutta yritän jatkossa olla huolellisempi:)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Eipä varmaan ole mikään pakko lukea. Mutta olisikohan sulla kenties parrannus ehdotuksia?:)

      Poista