keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Koulutunti Choisilla

Eilen menin tunnilla Choisilla. Choisi on ihan hirrveän iso, yli 170cm. Ja älyttömän raskas ratsastaa.

 Ensimmäiset ongelmat Choisin kanssa alkoi jo hoitaessa, en saanut harjattua sen päätä enkä varustettua sitä... Ja ongelmat jatkuivat kentällä. En meinannut päästä Choisin selkään, vaikka käytössä oli jakkara.

 En saanut Choisia liikkumaan eteen, aluksi en saanut raviakaan ja laukan kanssa oli vielä enemmän ongelmia. Choisin liikkeet oli ihan kivat, mutta eipä siinä muuta kivaa sitten ollutkaan. Olisihan se varmasti kiva jos osaisi sillä ratsastaa, mutta kun ei vaan osaa :(


Mentiin aika pitkään samaa tehtävää, pituushalkaisijalla kolme askelta käyntiä, muuten harjoistusravissa ja pitkä sivu laukassa. Ensimmäisillä viidellä kerralla en saanut Choisia laukkaamaan, ja senkin jälkeen se oli semmoista köpököpö laukkaa....

 Sitten tehtiin harjoitusravissa kulmiin voltit ja pitkillä sivuilla mentiin keskiravia, josta ei arvatenkaan tullut mitään... Choisi ei kantanut päätään yhtään, roikotti 1000 kiloista päätään alhaalla ja minä yritän epätoivoisesti saada sitä kantamaan päänsä itse.
Söppänä :3
    Tunnin jälkeen ajoin Kanelin. Lenkki jäi lyhyeksi, koska olin ihan jäässä, eikä ollut kauhean hehkeää kylmässä ja pimeässä ajaa menohaluttomalla ponilla. Illalla tarvitsisi jo toppatakin! Onneksi sain tilattua Hööksistä ihanan toppatakin (mietin vain sopiiko nämä tilaamieni punaisten ratsastushousujen kanssa yhteen :D).

 Ei nyt vaan tulisi lumia vielä, että pääsisi ajamaan. Talvella meidän varmaan mennä maneesiin, ajaen tai ohjasajaen, järkyttämään hevosia (ne kun pelkäsi Kanelia  ihan ratsunakin, niin entäpä sitten kun minikiitokarvapallerolle laitetaan natisevat kärryt perään :D)....

 Kaneli ei selvästikkään ole sisäponi, se on niin reppanan näköinen siellä karsinassaan! Harmi etten muistanut ottaa siitä kuvaa.
Oista vieläki niin lämmintä että tarkenis illalla ajaa hupparilla!




4 kommenttia:

  1. Miksei oo ratsastus kuvii? Söpö heppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska ei ollut kuvajaa. Nämä kuvat on jotain vanhoja joissa en itse ratsasta, niin en viitsinyt laittaa ratsastuskuvia :)

      Poista
  2. Toi eka kuva Choisista on kyllä ihan tosi hieno!:) Mää vissii taijan rarsastaa siinä? :D ainakin hupparista päätellen 8)
    tv. Martzu

    VastaaPoista