sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri - Luukku 1

    Alunperinhän minun ei pitänyt tehdä joulukalenteria , mutta Rouskutellen  blogissa oli hauska joulukalenteri idea, eli sinne tulee kysymys ja muut bloggaajat voivat vastata siihen omassa blogissaan, tästä voit katosa miten se toimii.


 Tämä ensimmäinen luukku on kysymys  Rouskutellen blogista:
  

Muistatko ensimmäistä hetkeäsi hevosten kanssa?
Kerro tästä muistosta.

Liitä oheen ensimmäinen kuva, jossa olet hevosen kanssa. 
Kerro myös tästä hetkestä jotakin.

Ihan ensimmäistä kertaa en muista, taisi olla jossain tapahtumassa joku poniratsastus, mutta ensimmäinen kunnollinen ratsastus oli Aamuyön hevostilalla Lyydia (''Lypy'') ponilla. Lypy oli (ja taitaa olla edelleen) tallin luottoponi, jonka kyytiin voi laittaa ihan kenet tahansa ja se kantaa kiltisti ratsastajan, niinpä se oli loistava poni ensi ratsastukselle!
Minä ja Lypy ensimmäisen ratsastuksen jälkeen kesällä 2006

 Aluksi käyntikin tuntui suuren, 92cm korkean ponin selässä kamalan hurjalta :D. Muistan toivoneeni alkukäyntien ajan, ettei poni heitä minua selästä, tai säikähdä mitään. 
Kieli keskellä suuta .... :DD

 Jossain välissä tuntia pujoteltiin, muistan sen olleen todella vaikeaa. En ihan ymmärtänyt miten sitä ponia käännetään , miksei voi vaan kävellä suoraa uraa, miksi ihmeessä pitää mutkitella :D.

Näköjään mulla on aina ollut tuo sama ongelma, kädet ei millään malta pysyä omilla puolillaan ja paikallaan.
Kyllä oli hauskaa! :D

Loppu kaarrossa meidän piti mennä ponin pyllynpäälle makaamaan. Minusta se oli kamalan pelottavaa, enkö uskaltanut tehdä sitä, ennenkö tunninpitäjä tuli ottamaan kädestäni kiinni, toisella kädellä puristin satulahuopaa niin kovaa kuin jaksoian... Muutama vuosi myöhemmin tätä tuli tehtyä ilmansatulaa ravaavan ponin selässä.

 Tästä oli todella vaikea kirjoittaa, kun ei enää meinaa muistaa kahdeksan vuotta vanhoja juttuja (en käsitä miten rouskutellen blogin Marjo ja Siri sai niin pitkät tekstit, vaikka heillä oli toistakymmentä vuotta aikaa siitä!)

 Tuleviin joulukalentereiden luukkuihin saa heitellä ideoita, muutamasta puuttuu vielä!




11 kommenttia:

  1. vähä kiva ku teet joulukalenterin ((: söpö poni ja söpöjä sun ilmeet :D voisit tehä joulukalenterii jonku sarjan/elokuvan, sit jotai mielipide kirjotuksii. musiat blogeista saa hyviä ideoita (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niija hei miten ton otsikon saa varjostettuu?

      Poista
    2. Haha, kiitos :) Se elokuvan tekeminen olisi pitänyt aloittaa jo kauan sitten, en sitä ala tähän tekemään. Oon tosi huono kirjottamaan mielipide kirjoitusia :D Kiitos kuitenkin ideoista!:)

      Teksti varjostus : Mene muokkaa mallia -> lisäasetukset-> lisää css ja sitten siihen css'n laitat tämän koodin: a { text-shadow: #000 1px 2px 3px; } Muutamalla #000 voit vaihtaa varjon värejä. Täältä http://html-color-codes.info/ voit käydä etsimässä värejä. Toivottavasti tajusit, olen huono selittämään :D

      Poista
  2. Ihana nea! :3 oot ollu aika lutunen!

    VastaaPoista
  3. Ihana kun sinulla on noin paljon hyviä kuvia ekasta ratsastuksesta :) Ja täytä toki jatkossakin puuttuvia luukkuja meidän kysymyksillämme! Saa niihin muutenkin vastailla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan tulee aika paljon teidän kysymyksiä kun omat ideat on ihan loppu :D

      Poista
  4. Kiva, että teet joulukalenterin, ne on aina ihan parhaita! :) Innolla jo odottelen tulevia luukkuja!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joissakin blogeissa on kyllä ihan mahtavia joulukalentereita! Apua, toivottavasti et tule pettymään.... :D

      Poista