sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luukku 8 - Ruusukkeiden takaa osa 1


Aamuyön hevostilalla käydessä tuli kisattua useaan otteeseen ja useimmiten lähtöjä oli vähintään kaksi. Jokaiselta radalta sai ruusukkeen, vaikka ensimmäiselle esteelle olisi hylätty, joten näitä ruusukkuieta riittää....

Tässä, erittäin hienossa ja suorassa kuvassa on lähes kaikki ruusukkeeni
          Ensimmäisissä kisoissa menin Lypyllä. Vuosi oli 2007 ja luokkana oli puomit taluttajan kanssa. Rata meni muuten hyvin, mutta jossain välissä jalustimeni putosi ja sen takia jouduttiin pysähtymään radalle, vauhdissahan sitä ei toki voinut laittaa. Pysähtymisestä huolimatta olimme kuudensia.

Lypy sai monta ruukusketta kisoista! Tuo vihreä on minun.


Toisen ruusukkeeni sain luokkana toimi taas puomit taluttajan kanssa, mutta ratsuna olikin Max. Max oli patalaiska poni, jota harvempi sai edes laukkaamaan ilman taluttajaa. Jostain syystä sillä kuitenkin ilmoittauduin kisoihin, mutta hyvinhän siinä kävi, olimme toiset!



 Kolmas ruusuke oli samaisista kisoista, luokkana 20cm taluttajan kanssa ja ratsuna toimi Tiina. Tämä luokka me voitettiin! Tiina oli omapäinen, vähän laiska poni, mutta esteillä se oli ihana kun se vähän innostuin. Tiina oli jonkin aikaa lempiponini, mutta lähti sitten tallilta pois.




 Kolmannet kisat olivat tällä kertaa koulukisat. Ratsuna toimi ihana, pieni pyöreä Pampula poni. Pampula oli toisinaan kiltti, mutta sillepäälle sattuessaan aika kamala.... Muistan kun jollakin tunnilla se pukitteli vaikka sen omistaja talutti sitä turparemmistä.... Kisoissa Pampula meni onneksi nätisti ja sijoituksemme oli 5, lähtijöitä oli tosin 5..... :D


Laatu....

 Viidennet kisat meni hyvin, voitto, kolmas, neljäs ja viides sija. Olin Ellillä viides (samalla viimeinen) puomiluokassa. Yleensä Elli oli todella kiltti ja ihana poni, mutta niissä kisoissa se oli aika.... Kamala. Otti ravilähtöjä (oisin halunnut kävellä xD) , meni puomeista ohi ja kielteli.

Elli oli tukkajumala♥

Radalla.....
     Hieman laiskan, omapäisen, pukkiherkän Safiirin kanssa voitettiin 20cm taluttajan kanssa (enkä toki ollut luokan ainut....).



  Samoissa kisoissa olin Korkilla kolmas 20cm ilman taluttajaa ja neljäs 40cm luokassa. Korkki oli (ja on varmaan edelleen) tallin luottoponeja, varsinkin esteillä. Yli mentiin aika ja reippaasti, toki jarrutkin löytyi.

Korkki ja Lypyn varsa Hermanni


 Kuudennet kisat sitten menivät aika sukeasti. Menin ihanalla, reippaalla, hiukkaisen pukkiherkällä Mollalla puomit ja 20cm . Puomiluokassa oli olin viides (kahdeksasta) ja 20cm luokassa olin kymmenes kahdestatoista.


Juuli ja Molla Mennalassa


Seitsemännet kisat menivät hyvin. Ja huonosti. 20cm luokassa olin toinen Mollalla (minusta oli silloin kauhean epäreilua että sinne tuli ulkopuolinen isolla ponilla, vaikka kaikki tallin ponit oli shettiksiä).

Radalle lähdettiin hienosti pukkien saattelemana
Juuri kun lähdettiin Mollan kanssa radalle alkoi kauhea räntäsade, mutta se ei onneksi meidän menoa haitannut!


40cm menin Ellillä, radalta on video, mutta se on kyllä senverran karseaa katseltavaa etten todellakaan kehtaa laittaa sitä tänne. Elli ei tottele yhtään, kiellettään lähes kakille esteillä ja lopulta yksi tallityttö tulee taluttamaan meitä loppuradan kun Elli ei tottele yhtään....

Radalle lähdössä. Kamera ei ollut mikään kauhean loistava....



Loput tulee sitten seuraavassa osassa. Siinä tulee olemaan enemmän kuvia radoilta, joisatkin videoitakin, en tosin tiedä kehtaanko niitä julkaista..... Myös vähän enemmän yritän saada tekstiä radoista.


3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Muistan ku teillä mä olin iha ihmeissäni kun sul oli noit ruusukkeita:D Oot ollu ja oot yhä niin pieni ja lutunen;)

    VastaaPoista