perjantai 13. joulukuuta 2013

Luukku 13


Vuorossa on taas Rouskutellen! blogin kysymys:

                Mikä vuodenaika on paras hevostelua ajatellen? Perustele!


Valinta on todella helppo. Syksyllä sataa, talvella on tajuttoman kylmä ja kesällä liian kuuma ja ötököitä. Eli keväällä on mielestäni kaikista ihaninta ratsastaa.

 Jonain viileänä kesäpäivänä olisi myös ihana ratsastaa, jos ei olisi niitä ötököitä joka lähtöön. Tuskin (?) olen ainoa, joka hyppää esteillä lähes aina suu auki, jonka takia saakin yskiä niitä ötököitä aina radan jälkeen kurkusta pois :D En vain osaa hypätä suu kiinni! Sen lisäksi, että ötököitä menee suuhun ja silmiin, menee sinne myös älyttömästi pölyävän kentän hiekkaa. Hyttyset ei onneksi häiritse ratsastaessa paljoa kun pikkuötökät, mutta parmaat. Niitä vihaan ylikaiken. Paarmat syö housun/paidankin läpi ja kädet on aina ihan paarman puremilla kesällä. Ja kaiken tämän lisäksi, kesällä on todella kuuma.



 Syksyllä on pimeää ja sataa, jolloin ei ole kiva ratsastaa, vaikka maneesi onkin. Tarvitseeko tätä tämän enenpää selitellä?


Talvella ratsastaessa tulee älyttömän kylmä. Vaikka kuinka pukisi päälle on ihan jäässä. Ja aika usein talvella ratsastaessa on myös todella tönkkö olo, kun on niin paljon päällä. Monet hanskat varsinkin on niin jäykkiä, että niillä on vaikea ratsastaa. Talvella tulee myös tilsoja, onneksi on maneesi!

Harmi, etten enää voi ratsastaa Kanelilla :(


Keväällä ei ole vielä niin kuuma kuin kesällä, mutta ei yhtä kylmää ja sateista kuin syksyllä, kenttäkään ei pölise niin paljoa ja ötököitä on huomattavasti vähemmän.

Coralla kisoissa viime keväänä

2 kommenttia:

  1. Tusin... Se on TUSKIN... Klla!! :) Mutta kiva postaus, voisit vaan kirjoittaa vähän enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohops, yritän kyllä aina korjata kaikki virheet, mutta en aina huomaa kaikkia. Kiitos :)

      Poista