maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 9

 Vuorossa taas Rouskutellen kysymys, tosin tämä on kasi luukun, mutta väliäkö sillä.

Mikä oli paras saavutuksesi kilpailuissa/näyttelyissä/valmennuksissa/tallioloissa tmv. hevosesi kanssa tänä vuonna?

  Apua, tää on tosi vaikee! En ole saavuttanut oikeastaa mitään ihmeellistä. Suurin saavutukseni on varmaan se , kun sijoituin kisoissa neljänneksi, jee. Paitsi että,  kun nyt alkaa syvällisemmin miettiä, niin suurin saavutukseni on varmaan se pikkuinen luottamus suhde Coran kanssa. 

  Joskus viime talvena kun menin ensimmäisiä kertoja Coralla en saanut sitä tarhasta kiinni edes kauran kanssa. En todellakaan pystynyt harjaamaan sen päätä, koska se nosti päänsä niin korkealle, samaisesta syystä en saanut sille suitsia päähän.En pystynyt edes harjaamaan sen kaulaa, kun se jo jännittyi ja kääntyi poispäin.


Pikkuhiljaa sain sen tahasta helpommin kiinni (edelleen toki kaurojen kanssa), sain sille suitset päähän itse ja pystyin harjaamaan jo vähän päätäkin. Kerta kerralta se alkoi tuntua helpommalta, eikä Cora ollut enää niin jännittynyt.

  Kun sitten kerran tajusin, miten se pitää tehdä alkoi pään harjaus olemaan huoamttavasti helpompaa , yllätys sinänsä :D. Sitä ei vain aleta harjaamaan, vaan se harja pitää liuttaa kaulaa pitkin päähän. Silloin tajusin myös, että sen päästä pitää pitää hellästi kiinni niin se ei nosta sitä, aluksi en tosin voinut tehdä edes sitä kun Cora jo heitti pään ylös.

 
Nykyään pystyn harjaamaan Coran pään ilman suurempia ongelmia, kunhan olen karsinassa yksin, Cora nimittäin jänittää uusia ihmisiä. Korvien harjaamisesta Cora ei tykkää, eikä anna sitä kunnolla tehdä, mutta välillä työntää päänsä syliini, varsinkin jos olen rapsuttanut sitä pitkään sään vierestä, sitä se nimittäin rakastaa!

 
Tästä se tykkää! :) (Ihanan siisti harja...)






1 kommentti:

  1. Se on ihana tunne kun saa hevosen luottamaan itseensä, edes vähän ♥

    VastaaPoista