torstai 19. joulukuuta 2013

Luukku 19


Päätin tehdä tämän, jo monessa blogissa esintyneen haasteen, vaikka en hevosta omistakkaan.

"Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omitavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut."

Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta

  Cora: Coran sukua ei tarkaan tiedetä, joten sitä en osaa sanoa sen tarkemmin.  Coran tasoakaan en tarkkaan tiedä, mutta uskon sen selviävän helposta A:sta ja siihen lisäksi vielä joitakin liikkeitä, kuten avot. Esteillä menee 90cm ratana, varmaan isompaakin, ainakin nuorempana mennyt.Luonteeltaan Cora on kiltti, mutta säpäkkä ja todella heposti suuttuva. Hieman epämääräisen taustansa takia se pelkää monia asioita, kuten linimenttipulloa....

Kaneli: Kaneli on shetlanninponi, ja se kyllä näkyy neitokaisen luonteesta. Aina pitää testata, onko pakko, pääsisikö vähän helpommalla.. yms. Pukit ja muut hölmöilyt se taitaa kerrassaan loistavasti. Toki se osaa myös käyttäytyä, jos sitä kunnolla siltä vaatii. Kanelilta sujuu myös koulukiemurat, jos kyydissä on joku joka niitä osaa vaatia. Raviväistöt ja avot sujuu, mutta en tiedä mitä se menee ratana. Helppo b varmaan sujuisi muuten, mutta en usko sen menevän muodossa läheskään kokorataa. Ratana menee varmaan 40cm :D.

Musiatn tän tunnin vieläkin, mnetiin Kanelin kanssa nurin kun se sinkosi pukkilaukkaan...
 Hevoset vai ponit? Miksi?


Hevoset. Nimenomaan pienet, n. 150-160cm hevoset. Vielä puolivuotta sitten olisin varmasti sanonut ponit! ,mutta nyt kun en ole muutamaan vuoteen poneilla mennyt (paitsi Kanelilla), olen alkanut tykkäämään hevosista enemmän. Ponit on niin pieniä.

Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?

Kaneli. Ennen Kanelia ratsastin vain tunneilla, enkä juuri koskaan mennyt itsenäisesti. Vasta kun aloin ratsastaa Kanelilla aloin menemään itsekseni. Aluksi se oli todella hankalaa, kun oli tottunut siihen, että joku antaa tehtävät valmiiksi ja neuvoo mitä ja miten mikäkin tehdään.

Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kengien koko? (jos se on kengässä)

 Tähän en kyllä osaa vastata mitään. Jostkut hevoset tarvitsee kengät, jotkut ei. Kai? Kaneli ja Cora on molemmat kengässä, kummankaan kengän kokoa en tiedä....

Klippaus: puolesta vai vastaan?

Riippuu hevosen käytöstä. Hevonen jolla kisataan ja treenataan ahkerasti, kannattaa klipata, mutta pihatto hevosen klippaamisessa ei ole mitään järkeä.

Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?


Kaneli tarhaa kahdestaan toisen ponin kanssa ja Cora on viiden muun  hevosen kanssa isommalla laitumella.

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vai ulkonäkö (kuten väri)?
 
 Pakko myöntää, että kyllä se ulkonäkö ja rotukin vähän vaikuttaa , mutta tottakai luonne ratkaisee. En ostaisi todella söpöä herasilmäistä tukkajumala tinkeriä, jos se olisi luonteeltaan aivan kamala, vaikka ulkonäkä olisikin todella ihana.

Tämä on kyllä herasilmäinen tukkajumala tinkeri, mutta luonteelta ei todellakaan äksy, päin vastoin todella kiltti ja hellyyttävä otus! :3


Millainen on hyvä hevosblogi?
 
 Heti kun tulen blogiin katson ulkoasua ja banneria. Jos ne eivät oikein miellytä, suljen yleensä koko blogin pois, varsinkin jos bannerin kuvat ovat epätarkkoja. Seuraavaksi vilkaisen  postauksia, jos kuvia ei muutamassa ensimmäisessä ole, en jaksa katsoa blogia sen enempää. Sitten alan lukemaan tekstiä. Eli hyvässä hevosblogissa on siisti ulkoasu, sillon haluaa jäädä 'tutkimaan' blogia. Kuvia ja mielellään (ainakin välillä) myös videoita, tuskin kukaan jaksaa lukea blogia, jossa on paljon teksiä, mutta ei yhtään kuvia. Mielenkiintoista ja hyvää tekstiä.

 Pahin tippumisesi?

Varmaan se kun tipuin Japelta ja käteni murtui (lue siitä lisää tästä) , mutta koskan olen siitä jo tarinoinut, kerron toisesta tippumisesta. Viime tai toissakesänä menin tunnilla Arvalla. Arpa oli sillon lempihevoseni, reipas,tasainen suokkitamma. Menimme tunnilla puomeja ja heti alusta asti Arpa meni puomeilla kovaa eikä kuunnellut pidätteitä. Kerran se lähti sitten ihan tosissaan viemään, muistan vieläkin kuinka tunsin kun sen lihakset liikkui :D! Kova vauhti tyssäsi aika nopeasti kun Arpa pysähtyi aitaa. Minä jatkoin matkaa päiv aitaa ja siitä vielä aidan toiselle puolelle. Joku tuntia katsomassa ollut täti kantoi minut tallin vessaan istumaan (muualle ei oikein päässyt istumaan) ja meinasin tippua pöntön päältä ja oksentaa monta kertaa. Kotiin tullessa oksensin vielä kaksi kertaa autoon... Tuoksui muuten auto hyvälle...!



Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?

Cora:  Coralla on ruskea sadeloimi, toppa loimi ja ratsastusloimi sekä vaaleanpunainen fleece.

Kaneli: Kanelin loimista en ole edes ihan varma. Joskus olin näkevinäni sen kaapissa pinkin tähtikuvioisen sadeloimen ja pinkin fleecen.

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
   
 Pakko myöntää, en yhtään tiedä. Cora menee tunneilla varmaan joka päivä. Kanelista en osaa sanoa. Kesällä se varmaan liikkuu vähän enemmän kun sillä voi ajaa.




Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?

Varovainen ehdottomasti. Muutama vuosi takaperin minua pelotti tavallisilla estetunneillakin jos hypättiin jotain vähän isompaa (silloin se oli 70-80cm). Vanamäen tallin kenttäleirillä pelkäsin maastoesteillä, mutta tavallaan se teki siitä vielä hauskempaa :D



7 kommenttia:

  1. Kuka tuo tinkkeri on? (: Ihanan näköinen . Tekstistäsi löytyi aika monta kirjoitusvirettä , oikeinkirjoitukseen kannattaa panostaa , ihan vinkkinä vain . (;

    Hyvää joulua ! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on entinen vuokrahevoseni Freja :) Joo, tekstiin pitäisi kyllä panostaa paaaljon enemmän.... Hyvää joulua sinullekkin!:)

      Poista
  2. Banneri
    http://tinyurl.com/p23jgzy
    Läpinäkyvä pohja, ja ehkä hivenen tylsä, mutta tuota voi vielä muutella ihan mihin suuntaan vaan. On tallessa myös projektina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!! :) Jotain tuolle ehkä pitäisi tehdä, mutta en yhtään osaa sanoa mitä :D Jos jaksat siihen jotakin tehdä, niin tee ihmeessä, vaikka menee tuo tuollaisenakin :)

      Poista
  3. Uusi bannerisi on sähköpostissasi!

    VastaaPoista
  4. Ihana blogi! Tää ulkoasu on tosi hienoo :) ja niin söpöjä kaikki nuo ponit ja hevoset:) erityisesti nuo shetut:) ja sä oot myös toosi nätti!
    http://training-diaries.blogspot.fi/

    VastaaPoista